top of page

To Lazio-spillere med chance for EM: Italiens chancer til slutrunden

EM venter lige om hjørnet, og for Italien bliver det en chance for at vise sig frem fra sin bedste side.

Italien har altid været en magtfaktor i international fodbold. 18 gange har de kvalificeret sig til VM, og det er således kun to VM-slutrunder, som de er gået glip af. Heraf har de nået finalen seks gange, hvoraf fire er blevet vundet. Det eneste landshold der har vundet flere verdensmesterskaber er således Brasilien, der står noteret for fem.

Noget der altid har kendetegnet det italienske landshold er erfaring. I mange år var vi vant til at se de samme ansigter på holdet. Her var der fokus på en solid defensiv, der kunne holde stand. Det betød at de mest erfarne spillere blev valgt, og det var ofte meget effektivt, men til tider også en smule kedeligt. De seneste 3-5 år er kvaliteten dog dalet på det italienske landshold, og holdet nåede bunden, da de ikke formåede at kvalificere sig til VM i 2018.


Ansættelse af Mancini

Det satte en proces i gang i det italienske fodboldforbund, der altså følte at det var tid til en massiv forandring. Der var nemlig ikke plads til flere fiaskoer, og derfor var det blevet tid til en ny manager. Roberto Mancini der tidligere havde haft succes med Manchester City og Inter blev derfor hyret. Han følte at det var tid til at få nyt blod ind på holdet, og han kiggede derfor mod ungdommen. Siden da her der været optimisme at spore på det italienske landshold, der suverænt vandt deres Nations League-gruppe. Derudover har de leveret solide resultater i kvalifikationskampene til EM og VM.

Ny balance på holdet

Det er lykkedes Mancini at finde en god balance på holdet. Talenter som Manuel Locatelli og Gianluca Donnarumma har fået chancen, mens de rutinerede kræfter som Insigne, Verratti, Bonucci og Immobile er med for at give erfaring. Der er altså et godt mix af erfaring og talent, og det ser ud til at have givet pote.

Mancini har siden han tog over kun tabt to kampe ud af i alt 28 spillet, og hvis vi rendyrket kigger på tallene, er han faktisk den mest succesfulde træner for det italienske landshold i 50 år. Det giver selvfølgelig håb for italienerne, der altså kommer ind til slutrunden med masser af selvtillid. De er ikke favoritter til at vinde turneringen, men det er måske også fordi, at de er gået lidt under radaren. Italien kan derfor være et godt bud på en dark horse, og et af de mere spændende betting tips, kan derfor være at spille på dem som vinder af turneringen. Det giver lige nu odds 12.00, men det er ikke utænkeligt at odds falder frem mod EM.

Hvordan stiller Italien op?


Vi kan forvente en klassisk 4-3-3 opstilling, hvor der burde være plads til et par Lazio-spillere. Italien har ikke tabt en kamp i to år, og har i den periode spillet med 62 forskellige spillere. Her har der været masser af spilletid til Ciro Immobile, der virkelig har fået tillid fra Mancini. Vi kan derfor forvente at han får en vigtig rolle til EM, hvor også Francesco Acerbi kan se frem til spilletid. Den rutinerede forsvarsspiller har i flere kampe dannet makkerpar med Bonucci i det italienske forsvar, og det må derfor også forventes at han spiller til EM. Enten som starter eller indskifter.

Det bliver derfor spændende at følge Azzurri til sommer, hvor både Immobile og Acerbi forventes at få spilletid.

Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page