top of page

Lazio melder sig ind i kampen om Barca-profil


Lazio er ifølge den catalanske avis Sport i kontakt med Barca omkring en aftale for Ivan Rakitić.

Rom-klubben er angiveligt opsatte på at forstærke midtbanen frem mod den nye sæson, hvor der sandsynligvis står Champions League på menuen. Det har fået italienerne til at vende blikket mod FC Barcelona.

Ivan Rakitić har nemlig længe været rygtet væk fra den catalanske storklub, og da hans kontrakt udløber til sommer næste år, skal Barca sælge ham til sommer, hvis de ikke vil have ham til at forlade klubben på en fri transfer. Det åbner muligheden for mange klubber for at få fingrene i en klasse midtbanespiller for forholdsvis billige penge. Således lyder det ifølge Sport at Barca søger en pris i nærheden af 20 millioner euro, men at de er villige til at forhandle om prisen. Rakitić​​​​​​​ selv har ytret at han helst ser sig selv gå kontrakten ud.

Rakitić​​​​​​​ har også været rygtet tilbage til Sevilla, hvor han i 2014 skiftede fra. Sevilla skulle angiveligt ikke være villige til at købe ham denne sommer, og det ser derfor svært ud, hvis de virkelig er interesseret i kroaten. Også Juventus og Inter har før været sat i forbindelse med kroaten, der altså har nok bejlere.

Således forlyder det at den 32-årige midtbanespillers agent allerede har modtaget adskillige tilbud, og Lazio skulle altså være en af de interesserede klubber. Romerne skulle angiveligt have tilbudt ham en treårig kontrakt, da han anses som en god erstatning for Milinkovic-Savic, der måske er på vej væk fra klubben.

Hvad kan Ivan Rakitić​​​​​​​​​​​​​​ tilbyde?

VM-finalisten fra 2018 kommer med en bunke af erfaring fra europæisk topfodbold, og kan derfor vise sig at blive vigtig, hvis Biancocelesti kvalificerer sig til Champions League næste sæson, som noget tyder på at de gør. Holdet ligger nemlig med helt i toppen af Serie A, og fodboldeksperter og bookmakere der tilbyder spil på fodbold har sæsonen igennem rost Lazio for deres flotte spil, og måden hvorpå de har udfordret Juventus om mesterskabet på. Med tiltrædelse af Rakitić​​​​​​​​​​​​​​ får de desuden en spiller, der kan dirigere spillet, og som er blandt verdens bedste i pasningsspillet. Han har et fantastisk overblik, er målfarlig og så har han en god teknik. Han ligner derfor en god tilføjelse på midtbanen, hvor han vil kunne danne et godt makkerpar med Luis Alberto og Lucas Leiva.

Hvilke andre muligheder har Lazio?

Ifølge Calcio Mercato har Lazio dog også kikkerten vendt mod RB Salzburg, hvor de angiveligt har set sig varme på ungarske Dominik Szoboszlai. Den 19-årige midtbanespiller har imponeret stort i hans kampe i den østrigske Bundesliga såvel som i Champions League, hvor han har formået at score 4 mål og lave 7 assist på tværs af alle turneringer. Lazio møder dog hård konkurrence fra AC Milan, der også viser interesse for den unge ungarer. Ifølge mediet vil han koste det samme som Rakitić​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ nemlig omkring de 20 millioner euro. Også engelske Ruben Loftus-Cheek har været nævnt som en mulig kandidat. Chelsea-spilleren har været skadet hele sæsonen, men er nu på vej tilbage og vurderes også til en pris på 20 millioner euro.

Så det bliver spændende at se, hvordan Lazios spillertrup ser ud efter sommeren, og om Rakitić​​​​​​​​​​​​​​ er det nye tiltag i klubben.

Recent Posts
Archive
bottom of page