top of page

Hudløs ærlig Rocchi taler ud om sin 'udstødte' sidste tid hos Lazio

Lazios tidligere kaptajn Tommaso Rocchi genoptager sin karriere i Padova, efter angriberen siden juni måned har stået uden et hold. Efter ni år, og den kun femte spiller i Lazios historie til at score over 100 mål, er Rocchi stadig et symbol hos Biancocelesti, og det er han glad for siger han til Il Messagero, der fangede ham til et længere interview. Men selvom han er glad for sin tid i Lazio, taler Rocchi ud om sine sidste måneder hos Lazio, hvor han ikke føler sig særlig godt behandlet. Interviewet starter dog i nutiden:

"Jeg modtog også tilbud fra hold i Serie A og fra udlandet, men de levede ikke op til mine forventninger. Derfor valgte jeg Padova, der jagtede mig mest, og gav mig en følelse af at være vigtig. Formmæssigt er jeg hvor jeg skal være, og jeg har modet og troen på at skulle spille igen. Jeg har spillet i alle divisionerne, så det gør mig intet at starte i Serie B igen. Jeg forventer at slutte i 2015."

Hvorfor forlod du Lazio?

"Fordi jeg ikke følte mig motiveret eller at nogen havde tillid til mig."

Fra trænerens eller ledelsens side?

"Fra alles sider."

Du fandt aldrig en god feeling med Petkovic?

"Desværre nej. Han sagde til mig, at der ikke var plads til mig i planerne, hvor vi spillede med en enkelt angriber oppe foran. Jeg håbede at situationen ville ændre sig, og at jeg kunne tilkæmpe mig en plads via træningen. Men sådan blev det ikke, jeg blev ikke engang overvejet." Kunne du så ikke bare have skiftet om sommeren, hvorfor ventede du?

"Ni år i Lazio har sat sine spor på både min karriere og i mit liv. Jeg har oplevet de største oplevelser i de lyseblå farver. Jeg var kaptajnen, jeg følte mig vigtig. Jeg ville vente på min chance, men da jeg fandt ud af at de ikke troede på mig, sagde jeg stop. Selvfølgelig er det ikke super godt at slutte på denne måde efter ni år, men det sker i fodbold. Og det har jeg noteret mig."

Hvad er den bedste kamp fra din side af?

"Resultatmæssigt vælger jeg to: den ene var da jeg scorede hattrick for Empoli mod Juventus, og den anden er Supercoppa sejren i Beijing." Og den stærkeste følelse?

"Det er den famøse 6. januar 2005 Derby, mit mål nummer 100 for Lazio scoret i Cagliari, mål nummer 100 scoret i Serie A for Inter."

At score 100 mål viser at du er en af de store angribere. Fortryder du noget?

"Jeg er tilfreds med min karriere, fordi jeg startede i Serie C2 (fjerde division red.) og endte på landsholdet. Det eneste jeg fortryder er den sidste sæson hos Lazio, hvor jeg følte mig udstødt." Du var det første store køb under Lotito, hvordan er dit forhold til ham?

"Vores forhold har været en lang og god én af slagsen, lige på nær de sidste måneder. Men det kan stadig nå at blive godt igen." Hvordan kan det det?

"Da jeg forlod Lazio talte vi om at jeg kunne vende tilbage som et led i ledelsen. Vi mødes igen når min karriere er ovre." Hvad er dine planer når du indstiller karrieren?

"Jeg vil selvfølgelig forblive i fodboldens verden: enten som talentspejder, direktør, ungdomstræner, fodboldkommentator. Det finder jeg ud af når tiden er til det."

Hvilke spillere var dine bedste venner?

"Først var det Paolo Di Canio, derefter Ledesma, Cribari, Scaloni, Del Nero og Candreva." Er du overrasket over den sløve start fra Lazio i årets Serie A?

"En smule ja. Måske skyldes det Coppa Italia sejren, som har skudt forventningerne lidt for højt. Ledelsen har troet at dette hold havde kapaciteten til at forblive kampdygtige, men det har vist sig at holdet havde brug for nye investeringer." Et hold, der bare ikke kan komme igang?

"Problemet er ikke ny, situationen har stået på i flere måneder, siden anden halvdel af sidste sæson. Alle ventede endnu en super start ligesom sidste sæson. I stedet skete dette for Roma, som også giver forstyrrelser for Lazio." Formår dine eks-kollegaer at vende tilbage til toppen?

"Nogle, med en hel del optimisme, har snakket om Champions League ambitioner. Dette Lazio kan dog højst nå endnu en sæson i Europa League. Jeg er stensikker på at holdet kommer tilbage på vindersporet, men der er noget der skal ændre sig, og de skal stoppe med at give skaderne sk

ylden på denne dårlige sæsonstart.

Mit hjerte forbliver altid Biancoceleste, og jeg ønsker Lazios fans masser af success, og jeg håber en dag at kunne møde dem igen på Formello"

Recent Posts
Archive
bottom of page