top of page

Sådan går det man pisser Galliani af

I månederne (slut) januar - marts 2011 rejser Apo rundt i Italien for at følge Lazio. For hver kamp, der bliver spillet, vil der komme et referat fra tribunen eksklusivt til sslazio.dk! Femte kamp: Lazio-Chievo. Disse 'live-referater' er samtidig en opfording til andre at gøre det samme når de har været til en Lazio kamp.

Dato: 06/02/11 kl. 15:00 Sted: Stadio Olimpico Kamp: Lazio-Chievo Efter Milan kampen har der været massiv kritik af Libor Kozak pga. hans tacklinger mod hhv. Daniele Bonera og Nicola Legrottaglie. Det der dog er pudsigt, er at kritikken ikke kom fra alle kanter. Mange er faktisk enig i at, specielt tacklingen mod Legrottaglie, var Milanspillerens egen skyld, da han havde hovedet ualmindeligt lavt. Alligevel har man ikke kunne læse andet end kritik af den unge tjekke: præget af medierne og af Galliani, AC Milans vice-præsident og administrerende direkør. Velkommen til mit femte indslag, der vil bestå af en hel del kritik. Jeg købte min billet til Distinti Nord Ovest til €16 dagen før i en kiosk lige ved siden af, hvor jeg bor lørdag eftermiddag. Jeg fandt dog hurtigt ud af at denne kiosk støtter riomma, så det er sidste gang jeg går derind og køber min billet! Dagen efter vågnede jeg til dejlig høj solskin og temperaturen var forudset til at nå de 17 grader - hvilket jeg tror den i høj grad gjorde! Busturen ud til stadion forløb perfekt og jeg var på stadion 45 minutter før kampstart, lige i tide til at se Lazio spillerne løbe ud til opvarmningen. Ikke noget specielt skete i de 45 minutter, andet end at jeg kunne se Bresciano træne med, dem der skulle agere som start-11'eren.... Olimpia fløj en perfekt tur rundt om Olimpico, og under navneopråbet til startopstillingen var det klart at Lazios tilhængere har fået en ny yndlings: Libor Kozak. Hans fightervilje er fantastisk, og så har han sikret Lazio 6 point i denne sæson. De sædvanlige buh-råb faldt på Bresciano, Mauri og igen 50-50% på Edy Reja.

Første halvleg var kedelig, uden tænding, men der var virkelig gang i Curva Nord! Ved en fejl blev 'Non Mollare Mai' afbrudt tidligt, men det resulterede kun i at hele stadion det første minut af kampen måtte ende sangen selv med max gas. Resten af første halvleg var en lang sangtime, noget jeg ikke har oplevet længe. Der manglede bare lige det mål, og da Hernanes gik frem og scorede mål var det en forløsning uden lige. Man sad dog med en halvtom følelse, da de eneste andre chancer var Kozaks lidt sløsede afslutning samt Dias' hovedstød, som mange havde set inde. Anden halvleg var bar en lang frustration, noget som Chievos 20-30 fremmødte fans kunne nyde af. Noget der dog gik igen i kampen var dommerens tvivlsomme kendelser mod Kozak samt Chievo spillernes ulækre måde at konstant prøve at provokere Kozak, samt råbe højt, hvis han rørte dem. De gange Kozak fik sine frispark var det oppe midt på banen, så dommeren kunne vise at han var 'fair'. Midt i anden halvleg kom der et banner op, som jeg desværre ikke kunne læse, da jeg sad bag ved det, men har efterfølgende fået at vide at det var en kritik mod Galliani. Kort tid efter kom der en stor hyldest sang til Kozak, og han takkede ved at vinke ud til os.

Jeg vil ikke give dommeren skylden for vores to tabte point, han gav os et frispark, der endte i et mål. Vi skal kunne spille bedre, og Reja må virkelig have følt sig dum, da Sculli og Mauri kom ind og beviste absolut intet. At tage Hernanes og Zàrate ud i samme kamp, hvor man leder efter et mål er utilgiveligt. Så kan han sige nok om at de er trætte efter kampen - de har en uge til at blive klar til næste kamp. Selve taktikken kunne ikke være mere anderledes, vi havde trods alt bolden i 65 % af kampen. Vi mangler i høj grad en mand som Rocchi, med sine dybe løb. Men hvad jeg virkelig er 'pissed' over er behandlingen af Kozak, og i dette tilfælde også Lazio. Mange steder oppe til kampen har der stået skrevet på diverse Lazio fora at Biancocelesti har været 'uretfærdigt behandlet' af medierne, og det vil kunne smitte af i kampen mod Chievo. Det kunne man virkelig mærke i går. Selv da Legrottaglie var ude og sige det ikke var Kozaks skyld, var det kun en svag ekko vi kunne høre. Der var dog ingen problemer i at høre Gallianis brøl om hvilket bæst Kozak var, da hans kritik faldt i Italiens bedste sendetid.

Hvor er støtten? Hvor har Lotito været? Tare? Den eneste, der har været ude og støtte Kozak er Reja efter gårsdagens kamp. Stor respekt herfra, men hvor har den officielle udmelding været? Hvorfor skal vi finde os i denne åbenlyse uretfærdige behandling? Ah ja, for hvem er det der har stået for kritikken? Adriano Galliani. Og hvem er det nu lige han arbejder for? En mediegigant kaldet Silvio Berlusconi, der tilfældigvis også er AC Milans præsident. Mand dig op Lotito, og støt det hold du ejer, om du kan lide det eller ej! Vi er Lazio, vi skal ikke finde os i noget som helst!