Til Bunden

Jul 10

Sæson 19/20

20 comments

Edited: Sep 3

Officielle handler so far:

 

IND:

Adekanye, angriber (Liverpool)

Vavro, forsvar (FCK)

Lazzari, højre back (Spal)

Jony, venstre wingback (Malaga)

André Anderson, offensiv midt (Salernitana, leje)

Sofian Kiyine, central midtbane (Chievo, er med det samme sendt til Salernitana)

Andreas Karo, midterforsvar (Apollon Limassol, er med det samme sendt til Salernitana)

Fabio Maistro, central midtbane (Rieti, er med det samme sendt til Salernitana)

Patrick Dziczek, central midtbane (Piast Gliwice, er med det samme sendt til Salernitana)

Cedric Gondo, angriber (Rieti, er med det samme sendt til Salernitana)

 

UD:

Dusan Basta, højre back (kontraktudløb)

Martin Caceres, forsvar (kontraktudløb)

Romulo, højre back (endt lejeophold)

Germoni, forsvar (Juve Stabia)

Spizzichino, forsvar (Pro Patria)

Filippini, forsvar (Gubbio)

Sprocati, midtbane (Parma)

Murgia, midtbane (Spal)

Pedro Neto, wing (Wolverhampton)

Bruno Jordan, midtbane (Wolverhampton)

Tounkara, angriber (Viterbese)

 

Leje:

Abukar Mohamed, midtbane (FK Karpaty)

Simone Palombi, angriber (Cremonese)

Milan Badelj, midtbane (Fiorentina)

Adamonis, målmand (Catanzaro)

Cristiano Lombardi, højre wing (Salernitana)

Alessandro Rossi, angriber (Juve Stabia)

Wallace, forsvar (Braga)

 

Udover de handler forventes Jony og Lazzari at blive præsenteret i morgen. Jony er i hvert fald landet i Rom her til aften og har allerede givet interview.

Jul 11

Har vi udlejet Simone Palombi? eller tænker jeg på en anden fodbold spiller??

Jul 11

Yes, han er udlejet, som skrevet på listen ovenover :-)

Jul 12

@Apo Jeg er bare overrasket over at vi har udlejet ham. Jeg husker da ham, som en spiller vi sagtens kunne bruge i truppen.

Jul 12

@Byri Han er der ikke helt, men jeg havde forventet et Serie-A-lån i år og ikke endnu et i Serie B...

Dog kan det være, at han skal være begge, før at han er der for os.

 

Standarden må trods alt være, at hvis du spiller i Serie B som angriber og skal bruges i Lazio sæsonen efter, så skal du blive topscorer... Ellers er du ikke klar endnu...

Load more replies
Jul 12

Listen er opdateret med Lazzari og Murgia transferne.

Jul 17

Lazio har været på rov hos nedrykkerne fra Chievo og hentet Sofian Kiyine, 21 år, og Angelo Ndrecka, 17 år. Førstenævnte skifter øjeblikkeligt til Salernitana, mens den sidstnævnte støder til Primaveratruppen.

Aug 5Edited: Aug 5

Grundet ferie har jeg ikke haft mulighed for at opdatere siden, det beklager jeg. Jeg er hjemme torsdag, så inden da sker der stadig ikke så meget, men synes der begynder at tyde et tydligt billede af, hvad der har været fokus denne sommer og hvad vi skal forvente til den kommende sæson.

 

Vi har i høj grad kommet af med de spillere, der ikke fik meget spilletid sidste sæson (Pedro Neto, Jordao, Basta, Romulo, Murgia og Badelj) og kun hentet en enkelt ind til startopstilling (Lazzari) og til rotation (Vavro, Jony og Adekanye).

 

Så har vi selvfølgelig - indtil nu - beholdt alle profilerne.

 

Det betyder for mig at Inzaghi har ønsket en mere trimmet trup, hvor der ikke er for langt fra bænk til spilletid. Det giver god mening for mig. Dog er der to ting der undrer mig. 1) Hvorfor har vi ikke hentet flere spillere til startopstillingen når nu vi kun opnåede en 8. plads sidste sæson? og 2) mon målsætningen stadig er at satse på alle tre turneringer med vores bedste spillere, når vi ikke har hentet dygtigere spillere?

 

Det skal også nævnes at vi vælger at beholde Radu, Leiva, Lulic og Parolo. Alle spillere med de unge år bag sig, og ikke nogen vi kan forvente spille hele tiden.

 

Derudover bliver der stadig arbejdet på at komme af med Durmisi og Wallace, mens Berisha og Patric forventes at få genvalg. De har i hvert fald begge fået genvalg i træningskampene mod Bournemouth og Paderborn.

 

Og så ser det ud til at André Anderson ser ud til at have overbevist Inzaghi om at blive i truppen efter en god træningslejr. Han var lejet ud sidste sæson til Salernitana og håber at lave samme nummer som Strakosha og Luiz Felipe med at komme tilbage til Lazio og kæmpe om en startplads.

Aug 8Edited: Aug 8

Vi køber generelt få til at starte. Vi henter talenter til bænken, som så skal vokse til at starte... LF er et godt eksempel. SMS og Strakosha er bedre... Vi henter vel netop spillere til at vippe Radu (Vavro via LF), Lulic (Jony), Parolo (behold Berisha)... Vores eneste problem er, at vi ikke har andet end Cataldi, som kan tage over for Leiva... Jeg ser reelt gerne Cataldi på positionen i fremtiden, men det er virkeligt tyndt, når der er intet andet end ham og Leiva, uden at vi skal pille ved systemet. Parolo og Luiic kan måske i teorien hjælpe... Måske endda Patric (han er så def all-rounder, at han nok ville være bedre på en DM)... Men skulle det være Parolo og Lulic, så skulle det netop være og... Dem begge. Som de 2 centrale, hvor der så er LA foran dem. Altså vend pyramiden...

 

Truppen er vel fin for nu... Måske ikke for om 2 uger, men for nu ser det fornuftigt ud. Dog udover, at vi mangler et DM alternativ. Selv De Gennaro som 3.-valg der (som udgangspunkt) aldrig spillede ville være fint nok...

Aug 9

@Blood Jeg er helt enig. Synes midtbanen lige pludselig er meget rundt besat. Sidder med et ønske om at Murgia vender tilbage, selvom det er umuligt. Han var trods alt skolet til den position, hvor Cataldi reelt set ikke er en DM.

 

Håber så tilgengæld at Berisha er skadesfri og kommer i form denne sæson, for så vil det kunne hjælpe på det.

Aug 20

Jeg har tilføjet beskrivelser af de spillere, vi har hentet, som er tilknyttet førsteholdet. Jeg tænkte ikke det gav mening at dykke ned i de spillere vi har sendt afsted til Salernitana...

 

Giv gerne jeres besyv med i trådene.

 

Links:

Lazzari: https://www.sslazio.dk/forum/spillere-rygter/manuel-lazzari

Vavro: https://www.sslazio.dk/forum/spillere-rygter/denis-vavro

Jony: https://www.sslazio.dk/forum/spillere-rygter/_jony

Adekanye: https://www.sslazio.dk/forum/spillere-rygter/bobby-adekanye

Anderson: https://www.sslazio.dk/forum/spillere-rygter/andre-anderson

 

Aug 28

Jonys transfer er nu godkendt af FIFA, og derfor er han klar mod Roma på søndag. Det tyder derfor på at Lazio har fået ret, og at vi ikke skal betale 10 mio euro ekstra til Malaga, som deres præsident ellers krævede #dontfuckwithlotito

 

Derudover er den unge polak Dziczek, der ankom til Lazio for få dage siden, skiftet på en lejeaftle til Salernitana. Endnu en af dem.

Sep 2

Ny Salernitana handel - Lazio hentede for få dage siden Cedric Gondo fra Rieti, og er nu lejet ud til Salernitana. Ung angriber, der har haft sin fodboldopvækst i Fiorentina.

 

Synes hele det her Salernitana udlejningsshow minder for meget om Football Manager!

Sep 3

Wallace er lejet ud til Braga for en enkelt sæson med mulighed for køb på 5 mio. euro.

Sep 24

Som vi spiller lige nu, så ser det ud til, at Radu, Parolo, Lulic og Caicedo spiller deres sidste sæson.

 

Endeligt ser Bastos ud til at være klar til startopstillingen, hvor han nok tager over for Radu, mens Jony allerede virker klar til at sætte Lulic af. Parolo og Caicedo virker længere og længere væk fra overhovedet at spille...

 

Vavro ligner en, som først rigtigt bidrager til næste sæson, men det er vel meget normal for en start-20er centerforsvar. Patric ligner en, som er nyttig at have, men sjældent at bruge... Radu er måske ikke, hvad han har været, men det er svært at finde bedre. Jeg håber, at vi kan rotere ham ned i tid, uden at han bliver sur. Og så sende ham hjem to Bukarest, når han vil det. Men bare fordi Radu ikke skal spille hver weekend, så betyder det ikke, at han er færdig.

(Hvis Armini ikke lignede en på vej ind på holdet, så ville jeg havde ønsket en centerforsvar mere endnu)

 

Det samme gælder Lulic. Lulic er også en rigtig god spiller at have, selvom at han er på vej ud af startopstillingen.

 

Parolo er en sæson foran de andre 2. Jeg kan ikke se, at han skal bidrage med noget stort denne sæson. Det virker som en fejl, at vi mistede Murgia, men holdt på ham. Dog kan det være at Parolo kommer helt ud på et sidespor, NÅR Inzaghi prøver Lulic centralt. Det må ske før eller siden....

 

Caicedo kunne vi sagtens bruge og han kunne tilgives det hele, var han 5-10 yngre. Han er et sted i sin karriere, hvor han som angriber som minimum skal levere det antal mål, som han gjorde sidste sæson. På en dårlig sæson. Hvis bare vi kunne sende Caicedo, Parolo og penge til SPAL for Petagna og Murgia her til januar.

 

Lazzari/Marusic fungerer rigtigt godt i højre. Og denne sæson tror jeg, at Durmisi og Lukaku får deres sidste chance. Og det er nok noget nær ental. Der kommer nok en kamp for hver på et tidspunkt. Jeg kunne sagtens forestille mig, at vi til sommer henter en VWB mere, hvis hverken Durmisi eller Lukaku levere et mirakel.

 

Centralt på midtbanen skal der nok også hentes til næste sommer. Lulic, Parolo og Lucas er ikke 20 mere... Cataldi, Berisha, SMS og LA er fremtiden, men det er kun 4 spillere til 3 pladser... Og jeg ser ikke noget talenter på vej ind... Næste sæson er nok Lucas' sidste... Så 5 der... Og så forstår jeg ikke, hvorfor Murgia er i SPAL... Vi mangler ham. Både denne sæson og ind i fremtiden.

 

Angrebet er også et problem med ikke kun Caicedo, men den anden reserve spiller også for meget, Correa... Vi har 2 reserver og 1 starter... Vi mangler en til at spille sammen med Immobile...

Selv Petagna er ikke nok... Så er vi stadig på 3 spillere til 2 pladser. Vi skal bruge 2 nye angribere på niveau med Correa og Immobile.

 

Så allerede nu kalder jeg den i forhold til indkøb til næste sommer (eller man kunne drømme om, at nogen af disse kom allerede til januar):

  • Målmand (Proto-forbedring)

  • Centerforsvar (Radu-erstatning)

  • Central midt (Murgia! - som Parolo-erstatning)

  • VWB (Lulic-, Lukaku- og Durmisi-erstatning - hvis mirakel ikke sker)

  • Angriber (Petagna! - som Caicedo-erstatning)

  • Angriber (vi har ikke nok, gode nok!)

Nov 4

Lazios kamp mod Hellas Verona, der var sat til at blive spillet søndag 22. december er rykket til 8. januar, grundet det kommer i kambolage med Super Cup finalen .... som endnu ikke er officielt meldt ud, om hvor eller hvornår bliver spillet. Yep, det er en italiensk turnering, det her drejer sig om :-)

Nov 6Edited: Nov 6

Og nu er det så blevet offentliggjort at Super Cuppen bliver spillet 22. december i Saudi Arabien. Det bliver første gang at kvinder må købe billetter på samme betingelser som mænd i landet.

3 days ago

Så er vi godt og vel 1/3 gennem sæsonen. Tredjeplads i Serie A, så godt som ude af Europa League. Jeg lidt nærmere på spillerne her. I første omgang det defensive, og en af de kommende dage skriver jeg lidt omg midtbanen og angrebet:

 

Målmændene

 

Strakosha 8/10

Albaneren fortsætter sin fremgang, og var reelt kampens bedste spiller mod Lecce, når man tænker på at han holdt kampen i live ved 1-1 og 2-1. Redningen på Babacars hovedstød er stadig vanvittig. Han mangler stadig at forbedre sine igangsætninger og lange bolde frem af banen, men man kan ikke gøre alt til perfektion. Flot start på sæsonen.

 

Proto og Guerrieri har kun gjort bænken varm, så de er svære at bedømme.

 

Forsvaret

Luiz Felipe 5/10

Brasilieneren viser gang på gang at han besidder så enormt meget talent, og viser det også i langt de fleste kampe. Desværre har han også en alt for lavt bundniveau, hvilket gør at han laver nogle væsentlige fejl. Desuden er det lidt alarmerende at han ikke kan holde fast på sin startplads, som han ellers havde tilkæmpet sig over sommeren. Ikke en alt for overbevisende første måneder på sæsonen, men så er det heller ikke værre. En middelkarakter.

 

Patric 9/10

Vi mangler vel reelt set kun en assist eller et mål fra spanieren for at han ikke har haft en fantastisk sæson? Bevares, han vil aldrig nå Acerbi til sokkeholderen i næsten alle af forsvarsspillets facetter, men at gå fra at være en af de spillere, som de fleste stillede spørgsmålstegn ved havde sin berettigelse i truppen, til at blive en form for talisman er imponerende. Og det er ikke kun det at Lazio vinder kampe når Patric er på banen, men det faktum at Patric har virket så usvigelig sikker i sine indgreb, der har chokeret alle. Det viser karakter og en stærk vilje til at forbedre sig. Sæsonens overraskelse indtil videre

 

Lukaku

Umuligt at bedømme en spiller, der kun har spillet 29 minutter denne sæson. Dog faldt der en livsvigtig assist i de 29 minutter, så noget ros skal han have. Inzaghi har forklaret at han stadig ikke er i form til 90 minutter, men noget tyder på at han kan være på vej til at overhale Jony som vice-Lulic.

 

Durmisi

Er reelt sat helt af holdet, vil kræve et lille mirakel at se ham spille flere Lazio minutter i sin karriere.

 

Bastos 5/10

En af de spillere, der har båret mest i Europa League, og det trækker selvfølgelig ned. Han startede ellers som lyn og torden med mål i turneringens første kamp mod Cluj, men har ellers skuffet i forsvaret i den europæiske turnering. Har derudover været for ustabil i sine kampe til at fortjene en højere karakter. Spørgsmålet er også om han nogensinde bliver mere en rotationsspiller. Potentialet virker bare større.

 

Radu 7/10

Rumæneren har spillet mere eller mindre alle Serie A kampe og ingen Europa League kampe. Selvom der var krise i sommers, og skilsmissen mellem Lazio og Radu aldrig havde været tættere, så viser legenden at han stadig har en masse at give Biancocelesti. Det er ingen hemmelighed at Radu har let til skader, og derfor kan Inzaghi ikke spille ham tre gange om ugen. Det er selvfølgelig hans store ulempe, men han bidrager bare så meget med sin erfaring i kampene, at det er svært at undgå ham. Han har dog virket mere rusten denne sæson på trods af han ikke har lavet alarmerende fejl. Stabil sæson indtil videre.

 

Lazzari 7/10

Forventningerne var tårnhøje fra sæsonstarten, men det er først da resten af Lazio holdet kom op i omdrejninger at Lazzari gjorde det samme. Måske ventede resten af truppen bare på ham? I hvert fald begyndte Lazzari at bidrage med sine farlige løb og indlæg i slutningen af oktober, og har siden ikke set sig tilbage. Hvis han fortsætter det momentum kan han blive livsfarlig, vi skal bare se det fortsætte. Potentialet er stadig enormt, selvom vi ikke har set ham eksplodere som forventningen var i sommers.

 

Acerbi 10/10

Stærk, forudseende og ydmyg. En ægte ledestjerne hos Lazio, som vi har manglet siden... tør jeg skrive Nesta? Acerbi har kæmpet sig tilbage fra kræft, kæmpet sig tilbage til Serie A elite og kæmpet sig til noget, der godt kan ligne en startplads hos Azzurri til EM 2020. Og denne vilje har vi været vidne til dette efterår, hvor Acerbi har vist sig at være i sit livs form. Og ikke nok med en imponerende evne til at holde Lazios defensiv i skak, så har han også scoret sæsonens hidtil bedste mål samt kastet en lækker assist efter SMS mod Lecce. Acerbi er vores grundsten i forsvaret.

 

Marusic 5/10

Det vigtigste for Marusic denne sommer var at Lazzari kom til klubben, så montenegrineren ikke skulle løfte al vægt på højre wingback. Og nøj, hvor er det rart som fan ikke at skulle være afhængig af Marusic, for nøj, hvor er han ustabil. Den ene uge leverer han en klassepræstation, som kampen mod Parma, og ugen efter er han usynlig, hvor han kan få en fodbold til at ligne en punkteret badebold når han prøver at kontrollere den. Marusic vil altid være rotationsspiller, og den rolle han har lige nu passer godt ind i truppens harmoni. For han er bare ikke bedre.

 

Vavro 3/10

Når en spiller kommer til klubben for over 10 mio euro skal man være dygtig nok til at slå igennem relativt tidligt. Og når det ikke sker i hovedturneringen, Serie A, så skal det være i sekundærturneringen, Europa League. Og når det heller ikke sker her, så er der lang vej igen for at få pengene til at ligne noget af værdi. Dog har Vavro ikke været en skandale, der har været fine aktioner, det har alt i alt bare ikke været overbevisende. Dårligste præstation fra forsvaret indtil videre denne sæson.

14 hours ago

Fortsætter vurderingen af truppen herunder:

 

Midtbanespillere

 

Lucas Leiva 6/10

Det er jo ikke fordi Leiva decideret har spillet dårligt, faktisk er det (ironisk nok) kun Badelj, der i Serie A har opfanget flest bolde, men alligevel er det som om et eller andet ikke helt spiller for den erfarne brasiliener. Det bedste eksempel er det klodsede røde kort mod Bologna, hvor Leiva får to gule kort på ni minutter. Det er ikke fordi, det er uhørt, det er bare ikke særlig Leiva-agtigt. Vi kan dog ikke komme udenom at han stadig er voldsom stærk for dette hold, og midtbanen er stadig bygget op om ham. Niveauet skal bare løftes op på hans tidligere niveau, så en fremadstormende Cataldi ikke skal overhale ham indenom i indeværende sæson.

 

Berisha 1/10

Ja, det er voldsomt, tenderende til det provokerende, at give Berisha så lav en score. Specielt når han kun har spillet samlet set 149 minutter fordelt på fem kampe for Lazio denne sæson. Men nøj, hvor han så også skuffer i de minutter han har spillet. Senest med det klodsede spil mod Celtic, der startede Celtics 1-2 mål på Olimpico. Det er tydeligt at der bare er noget, der ikke hænger sammen mellem Lazio og Berisha, og det nemmeste valg lige nu er at anerkende at begge parter bør tage afsked med hinanden. Jeg tror ikke på at vi ser en stærk Berisha i vores trøje. Adieu.

 

Luis Alberto 9/10

Flest assists i Serie A med imponerende otte stykker og et Derbymål er højdepunkterne for Luis Alberto dette efterår - og hvis vi lige ser det lidt fra vores side af, så bør 4-0 målet mod Torino vel også tilhøre Luis Alberto og ikke Belottis selvmål? I så fald kan Luis Alberto skrive et mål på direkte hjørnespark på sit CV. Det har været en fryd at se Luis Alberto dette efterår, og han er tilbage på sit allerhøjeste niveau, som vi så for to år siden - og endda i en ny rolle, lidt længere tilbage på banen med flere defensive opgaver. Hvorfor ikke topkarakter? Fordi han mangler at have styr på sine dødbolde - han skal til at score igen på frispark og han skal lægge nogle bedre afleveringer på hjørnespark. Ellers en fejlfri sæson hidtil.

 

Marco Parolo 4/10

Fra at være den utrættelige, uerstattelige start-11'er er pensionstilværelsen så småt begyndt at banke på hos Parolo, og hans rolle er efterhånden vendt til at være en altmuligmand. Han er blevet skiftet ind hele syv gange i denne sæson (kun Llorente og Santander har et højere antal i Serie A). Da Parolo er en dieseltype af fodboldspiller, som bliver bedre og bedre for hver minut han får i benene er dette ikke nødvendigvis en fordel med disse spontane indhop i ny og næ. Det har kunne mærkes, hvor Parolo ikke på samme måde har kunne slå igennem. Han er stadig en kriger, og han har en berettigelse i truppen, måske Inzaghi bare skal bruge ham mere som oprydder i kampe, hvor vi skal forsvare en føring, og ikke som en spiller, der længere skal bidrage til det offensive når vi jagter et mål?

 

Lulic 6/10

Bosnieren er holdets kaptajn, og han kæmper stadig røven ud af bukserne. Men som sidste sæson bliver det mere og mere tydeligt at hans tid som wingback er ovre. Hastigheden er væk, teknikken er som den altid har været: vildt random, og hans indlæg er ikke længere det de har været. Og det er bare områder som er værdifulde for en wingback. Holdet kan dog ikke undvære hans indædte fight og bare det at han er på banen giver et boost til holdet, og så må vi være ærlige: erstatningen er ikke fundet i truppen endnu. Men vi er flere her på forum, der spørger: hvornår bliver han central midt?!

 

Milinkovic-Savic 8/10

SMS virker endelig til at have fundet sin rolle. Efter i flere sæsoner at have haft et talent for både det tekniske og det fysiske var det svært for tilskueren at blive klog på, om han skulle spille som en defensiv playmaker foran forsvaret eller en offensiv trequartista bag angriberen. Heldigvis har Inzaghi og SMS fundet en skøn sammenblanding af begge profiler. SMS har ikke været den helt store profil som de seneste par sæsoner, men hold nu op, hvor er han vigtig: han har været på banen i alle 16 kampe denne sæson, scoret tre mål og lavet fem assists. Han får ikke en højere karakter, fordi vi ved også at hans niveau er så højt, at han skal spille perfekt i hver kamp for at få topkarakter. SMS' ulempe er at han er SMS: han er simpelthen så god.

 

Jony 2/10

Fra at være en af La Ligas profiler til at falde direkte igennem hos Lazio er desværre ikke første gang vi ser det. Faktisk er det mere reglen end undtagelsen, og det er vel kun Luis Alberto, der for alvor har brudt forbandelsen af spanske spillere, der har løftet sit niveau, siden at være kommet til Lazio? Der er i hvert fald ikke meget løfterigt fra Jony. Jeg tror faktisk at jeg er den, der har skånet Jony mest her på forum, men summasumarum er at han har skuffet gevaldigt denne sæson. Forhåbentligt kan han finde sin rolle i truppen - rygterne går på at Inzaghi vil prøve ham i en position på banen - for lige nu fungerer wingback bare ikke for en spiller, der er så begrænset defensivt. Altså, hvad skete der ved D'Ambrosios mål for Inter... Det er en ommer, Jony, du har 2/3 sæson til at bevise dit værd.

 

André Anderson

Har ikke spillet én minut, så svært at dømme ham. Han er dog udtaget til det italienske u-21 landshold, så forhåbentligt får han snart spilletid, eller bliver lejet ud til foråret, så han kan få noget spilletid.

 

Cataldi 8/10

Ahhh, måske er min karakter farvet af at han er Laziale. Men I kan godt følge mig? Han vil det SÅ meget, og vi bliver ved med at tro på at hans helt store gennembrud ligger lige rundt om hjørnet. Men min karakter kommer på en lidt anden baggrund: han får aldrig sit gennembrud, og Cataldi har endelig fundet sig til rette med at være truppens superjoker. Altså den anden halvleg mod Atalanta var så fænomenal at jeg har svært ved at sætte ord på, hvem vi havde på banen der. Han dominerede banen, som var det en træningskamp mod Auronzo midt om sommeren. Kun 11 dage senere bekræftede han sin form, da han spillede en ny pragtkamp mod Torino, og til sidst kom han ind og satte skub i tingene mod Lecce, hvor der var brug for power på midtbanen. Cataldi bliver aldrig den superstjerne vi håbede på, men han har vist at han kan bruges lige som han er.

 

Angriberne

 

Correa 9/10

Hvis denne status var skrevet ved landsholdspausen i oktober havde karakteren været noget lavere - måske helt nede omkring de 3, for hold nu op, hvor har vi bandede og svovlede over Correas afbrændte chancer. Og ovenidet så brænder han det afgørende straffe mod Bologna, der reelt kostede os to point i den samlede stilling. Siden er alt gået Correas vej. Fem kampe, fem mål, og en af dem går direkte i historiebøgerne: målet til 1-2 på San Siro, der bragte Lazio tre point mod Milan for første gang i 30 år. Det ville også have været for mærkeligt, hvis ikke det skulle ende sådan, for Correa var sommerens helt store oplevelse til træningskampene helt frem til første spillerunde. Et eller andet blokerede dog argentineren, der kulminerede i Bologna. Men hvilken styrke, hvilken mentalt overskud at komme tilbage på den måde.

 

Immobile BOOOOM - skalaen er sprængt.

Altså, hvad kan der ikke skrives om denne mand? Han er overalt, leder holdet, skriver sig ind i historiebøgerne med over 100 mål, er nummer to på assistlisten, som kun er overgået af Luis Alberto, og han bomber også på landsholdet. Han er suveræn og fuldkommen vanvittig. Uden tvivl efterårets bedste spiller.

 

Caicedo 3/10

Står selvfølgelig i skyggen af Correa og Immobile, og bliver aldrig topscorer hos Lazio. Men efter det forår ecuadorianeren viste, kronet med et Derbymål, så har det været for skuffende at Caicedo ikke er kommet frem til mere. Det er ikke fordi han er ubrugelig, faktisk bidrager han med langt mere til det opbyggende spil end han bliver rost for, han har bare ikke fundet formen dette efterår, og når du har to målmaskiner at leve op til, så kan det ikke blive andet end en anelse skuffende.

 

Adekanye

Alt for få minutter til at bedømme ham, mon ikke han bliver lejet ud til vinter?

 

 

 

3 hours ago

Leiva (7/10 - middel for en starter): Det er ikke ham, som laver fejl eller er dårlig. Det er systemet. at vi spiller, hvor han får ingen hjælp. Og det er med vilje. Han skal bare gøre det så godt som muligt (hvilket at han gør), og så skal LA og SMS fokusere offensivt. Giannichedda under Mancini om igen... Det er ikke nogen nem rolle at have, og det betyder, at enhver vil lave fejl her og der.

 

Berisha (enig med 1/10 foreløbigt): Kan vi ikke bytte ham med Murgia og nogle penge til vinter?

Eller leje ham ud til en klub udenfor Italien?

Han har spillet alt for lidt denne og sidste sæson, og der er bare ikke mulighederne for, at han kan vokse (som med Durmisi).

Det virker til at løbet er lidt kørt for ham, og det var måske en fejl, at vi ikke sendte ham ud på et lån så snart, at han var sin skade kvit. Hvis vi faktisk havde en fremtidsplan for ham.

 

Parolo (5/10 - middel for en spiller i truppen):

Lidt en Scaloni-situation?

Ikke komplet ubrugelig, men nok mere vigtig for at beholde erfaring og ledelse i truppen.

Det virker som en fejl, at Murgia forlod os i sommers (nok en nødvendig fejl i forhold til Lazzari), da han burde tage over for Parolo til sommer (2020) (Berisha burde være lejet ud i stedet for at Murgia smuttede - hvis det var en reel mulighed).

Dette er nok hans sidste sæson som relevant spiller i klubben. Om han tager en sæson mere som reserve vil jeg ikke udelukke. Der har været snak om ham, som den italienske Gerrard, og på samme måde så har Parolo med alderen ikke det offensive mere, mens Cataldi og Leiva er bedre til det defensive. Han er ret så meget i overskud, men pga. det kun er Leiva og Cataldi, som kan det defensive, så er han stadig relevant.

Så han fortsætter nok indtil Murgia kommer hjem. Men han har absolut toppet, og han bliver kun langsomt dårligere og dårligere.

 

Lulic (7/10):

Siden Johan Cruyff var aktiv har fodbold ikke været spillet i kæder. Det spilles i bevægelsesmønstre og sammenhænge. Derfor snakker man om systemer i stedet for formationer.

Lulic er færdig som wingback, og det er også derfor, at vi har 3 alternativer på lønningslisten... Men hvorfor spiller han så stadig?

1. Jony, Lukaku og Durmisi evner ikke at slå ham af pinden endnu...

2. Kig på vores opstilling som helhed. Tænk på hvem som ellers spiller godt.

Hvad mener jeg med 2'eren? Tænk på vores system som 5-5. Patric-Acerbi-Leiva-Radu-Lulic; Lazzari-LA-Immobile-SMS-Correa. Lulic er en spilstyrer. På samme måde som Patric og Leiva. De kan modtage bolden og sende den videre ret effektivt. De er ikke afgørende i det offensive, men det har styr på deres som balancespillere. Vi kan ikke spille med SMS og LA i deres nuværende roller, uden at Lulic og Leiva binder forsvar og midtbane sammen. På samme måde, som Lazzari bliver bedre, når han har Patric bag sig til at spille ham god.

Lulic spiller ikke wingback mere, han spiller en slags forældet defensiv kant, og det virker, da vi så kan have alle af SMS, LA, Correa og Immobile på banen på en gang (hvor tidligere vi kun maks kunne spille med 3 af dem).

Lulic spiller på en underlig måde faktisk ret godt og er afgørende for vores system. Individuelt omkring bolden er han dog ikke til så meget gavn, som man kunne ønske.

Som med Parolo kunne han ligne en, som er ved at være færdig. Men når vi spiller uden ham, så er resten af holdet dårligere. Og det er meget svært for fx Jony at overtage rollen. Det er som om, at han forebygger alt defensivt inden bolden kommer i nærheden af ham, og når den faktisk gør det, så er det et problem i sig selv.

 

SMS (7/10)

Rollen er fundet. Enig. Dog virker han stadig kun til at være på et middel-niveau i den rolle. Han vokser stadig i sit spil. Måske er jeg urimelig overfor ham, men det er tydeligt, at han har verdensklasseniveau, og det vil jeg gerne se lidt oftere. Hans plads er ikke truet, og han gør det rigtigt godt (for en normal fodboldspiller), men han kan gøre det bedre endnu.

 

Jony (3/10 - automatisk 4/10 ved næste mål/assist)

Som nævnt ved Lulic, så handler vores venstre wingback mere om sammenhængskraft end om at være wingback. Det er en meget svær position at overtage fra Lulic. Jony er meget offensiv og wingbacks i højre er ikke klar til at kompensere for dette. Jony er rigtigt farlig på dødbolde og i det offensive, hans indlæg er Beckham (den sammenligning fastholder jeg), og var han mindre uheldig, så var han hurtigt på 5-6/10 som minimum. Bare lige nu i forhold til vores system, og at Lazzari skal spilles ind i højre, så har der ikke været meget frihed for Jony til at kunne bevise noget. Det er lidt ligemeget, hvem vi havde hentet, så havde de fået det svært. Jeg mener, at han er den rigtige løsning.

Nu nævner du også LA... Husk lige på hans første sæson i klubben... Det bliver ikke godt denne sæson, og det er heller ikke nødvendigt, for Lulic kan stadig spille 60 min.

Det har været en fejl, at han ikke har spillet konsekvent 90min i EL (koste hvad det vil - fuck EL) hver gang, så han kunne blive spillet ind i systemet hurtigere, men jeg mener ikke, at hans manglende spilletid skal holdes imod ham. Og så var det en kæmpe fejl at smide ham for løverne imod Inter. Lulic' form skulle være prioriteret til, at han var 100% imod Inter. Der var behov for kontinuitet, sammenhæng og erfaring i den kamp (det får du ikke bare efter et par måneder fra en spiller fra La Liga, det tager ½-1 sæson som minimum).

At Jony ikke er slået mere til, er for mig at se Inzaghis fejl.

 

Cataldi (7/10):

Han har været så god som Leiva. Hvorfor? Benevento (vel også til dels han rolle på primavera indtil Murgia kom ham til hjælp). Der skulle han lave alt arbejdet på den centrale midtbane selv, og det har han lært af. Lucas er trods alt vant til mere hjælp, eller at små fejl koster mindre (spillet er mere kaotisk i England - eller "var" i hvert fald). Leiva har skulle tilpasse sig, at der ingen hjælp er fra Parolo til højre i defensiven. Vi spiller mere offensivt og levende, og her kommer Cataldis yngre alder og bevægelse mere i spil. Reelt er Cataldi måske ikke meget bedre end sidste sæson, men nu passer systemet ham bedre.

Jeg er ikke enig i, at vi skal give Cataldi 8 og Leiva 6 pga. forventninger. De spiller ca. lige godt, hvor Cataldi hviler mere på det, som man ser på tv, mens Leiva har mere i det forebyggende og organisatoriske (som sker væk fra bolden). Leiva er stadig den bedste at have på banen, men det er blevet en rotationsplads med Leivas alder og et mere Cataldi-venligt system.

Han er vores fremtid. Går alt perfekt, så roterer han, Murgia, SMS og LA om de 3 pladser på midtbanen om 3-5 år efter taktisk behov (ja, Murgia...). Men han er ikke bedre at starte imod Juve end Leiva. Endnu. Derfor kan han heller ikke få højere karakter.

 

LA (9/10): Cataldi, Jony, SMS... Vi har alternativer til dødbolde, som enten ikke var i klubben eller ikke havde samme niveau tidligere. Det er sgu ikke så kritisk lige nu, han skal bare fortsætte, hvad han gør lige nu. Ellers er jeg enig. ***Angreb vender jeg tilbage til senere***

New Posts
  • Der er vel ikke så meget at sige til denne kamp. Vi kan vel efterhånden ikke nå CL, og vi satser vel nok mere på EL igennem Cup finalen. Det samme gælder vel også for Doria, de har heller ikke rigtig noget at spille for. Tror den bliver x, men håber på 3 point! Forza Lazio!
  • Efter Roma i går fik grønt lyst til at bygge sit stadion i går fik det mig til at tænke på om vi en dag også kommer til at få vores eget stadion. Om Roma får bygget deres stadion er slet ikke sikkert. Det var de vidst snakket om i 7 år nu. Et eller andet sted ville det passe mig fint, så kunne vi få Stadio Olimpico for os selv & gøre det til "vores" stadion, selvom vi aldrig kommer til at eje det. Men jeg kom til at tænke på hvor klubben er om 5 år. Har vi et projekt i gang til at bygge et nyt stadion? Har vi brandet os mere som klub på verdensplan & hvordan ser vores tranfers ud? Det er ingen hemmelighed at siden Zarate handlen har Lotito ikke har lyst til at bruge de store penge på transfers. Selvfølgelig skal vi overholde visse Uefa Financial Fair Play regler. Men vores økonomi har vidst været ret så godt i forhold til de andre klubber i Italien. Meget kommer selvfølgelig også an på om vi bliver ved med at spille Europa League eller hvornår vi igen skal spille med i det fineste selskab i Champions League. På den anden side, hvis man kigger på klubber som både Roma & Tottenham så har de spillet i Champions League regelmæssigt de sidste mange år og har også opnået ganske fine resultater. Derimod har de intet kunne fremvise af sølvtøj eller pokaler. Dertil har vi i det mindste været i et par Pokalfinaler & Super Cup finaler. Spørgsmålet er så hvad man helst mener er succes: At spille med om trofæer eller at spille med om top 4.
  • Min kæreste var så godt at købe to billetter til Derby til marts i fødselsdagsgave, men vi er lidt i tvivl om det er et safe sted de er købt.. blev lidt bekymret da jeg så siden. Her er linket: https://www.footballticketnet.com/italian-serie-a/ss-lazio-vs-as-roma Billetterne er ikke kommet på mail endnu og det lyder mærkeligt at der står dette under terms: "...The tickets are dispatched to you as soon as possible, usually 3-7 days prior to the match, and in most cases the tickets arrive to our customers 1-2 days before the match or sometimes even by the day of the match..." og "...Our delivery methods are (depends on the match): registered post, hotel reception or concierge drop off, Pick up points (a place scheduled in advance for meeting one of our suppliers or private sellers) or an E-ticket (sent by email)." Det er jo noget værre lort hvis de sender dem med posten efter vi er rejst fra Danmark og også lidt bekymrende hvis vi modtager dem på mail men først på dagen hvor de spiller. Noget der har erfaring med denne side eller på nogen med kan hjælpe? Måske må vi æde i det sure æble og købe back-up billetter oven i hvis dette ikke virker eller hvad tænker I? På forhånd stor tak hvis nogen kan hjælpe! Det SKAL lykkes!
 
 
 
Næste modstander

Serie A

Sassuolo-Lazio

Søn. 24.. november

Kl.15:00

Mapei Stadium

© 2017 sslazio.dk.  Oprettet i samarbejde med Wix.com