Til Bunden

Nov 7, 2018

EL 18/19: Lazio-Marseille

20 comments

Da lodtrækningen til denne sæsons gruppespil i Europa League var overstået i slutningen af august i år, var det de færreste, der regnede med at Lazio kunne lukke deres videre deltagelse i turneringen allerede efter fire runder. Det skete sidste sæson, men på papiret har Lazio været oppe mod konkurrenter af en anden styrke i denne sæsons Europa League. Marseille, Eintracht Frankfurt og Apollon Limassol er alle på papiret bedre rangeret end Nice, Vitesse og Zulte Waregem. Men lige nu kan Lazio - med hjælp fra Frankfurt, da de også skal vinde deres kamp - sikre videre avancement med en sejr over Marseille torsdag aften.

 

Det nærmere sig også en mindre sensation, hvis det sker, da Marseille var i finalen af sidste sæsons turnering. At de kun har skrabet et enkelt point sammen i turneringen efter de første tre runder, som ovenikøbet kom efter at have smidt en 2-0 føring væk mod Apollon Limassol, er mildest talt også chokerende. Man skal dog ikke have set mange minutter af kampen mellem Marseille og Lazio for to uger siden for at komme frem til en åbenlys analyse: Rudi Garcias tropper mangler en homogen enhed, der gør at de er et team. Efter franskmændene reducerede med 10 minutter tilbage efter en velkendt frisparksperle fra Payet, ser man typisk at et hold gejler sig op, og går 100 % efter sejren. I stedet virkede kaptajnen Payet ligeglad med sit mål, mens hovedpersonen selv kom op at toppes med forsvarsklippen Rami efter slutfløjtet.

 

Siden har Marseille kun tabt deres kampe i den franske liga, da de tabte 2-0 til deres bitre, men i den hjemlige liga suveræne, rivaler fra PSG og siden 3-0 til Montpeiller. Det er derfor et tidligere fransk mesterhold i frit fald. Det er ovenikøbet ikke op til dem selv at afgøre, deres videre skæbne i Europa League. Selv hvis de tager sejren i Rom i morgen er de afhængig af at de andre resultater går deres vej - og det kan derfor tænkes at Garcia må nedtone forventningerne til morgendagens kamp for at fokusere på den hjemlige liga, hvor de stadig har en chance for at ende i top 3, som må være målet til Marseille på trods af deres nuværende krise.

 

Mens Marseille startede deres sæson fremragende, men siden dykket gevaldigt, fortsætter Lazio deres sæson som mest af alt minder om en rutsjebanetur i Tivoli. Den ene uge er holdet oppe at ringe og henter to imponerende sejre over Parma og Marseille, hvor det er svært at sætte en finger på præstationen, hvorimod den anden uge at tabe 3-0 til Inter uden rigtig at vise viljen til sejr efter at være kommet bagud. Ugen efter spiller holdet fandango mod Spal og smadrer dem 4-1, som ærlig talt sagtens kunne være endt 8-3.

 

Hvad skal vi så forvente mod Marseille? Formodentligt vil vi se et ultratændt hold. Hvorfor? Fordi det virker til at Inzaghi endelig har lært noget fra sine to tidligere sæsoner, hvor Serie A og Europa League skal kombineres: at rotere sine spillere. For hvad var slående i kampene mod Marseille sidst og kampen mod Spal i weekenden? At overskrifterne kom fra spillere som Wallace, Caicedo, Marusic, Patric og Cataldi. Og det er uden at nævne positive tendenser fra Correa og Berisha, som virker som nogen af de mest spændende indkøb længe.

 

Der er altså i morgen flere spillere, der har fået spilletid under Inzaghi, men som stadig ønsker at være faste spillere i startopstillingen. Jeg vil gerne være ærlig og sige at det har været umådeligt svært at forudsige startopstillingerne denne sæson, for Inzaghi ændrer mening tit på selve kampdagen, mens han i dag lukkede træningen for pressen. Men alligevel vil der komme et bud på en startopstilling i morgen.

 

Højst overraskende blev Proto fravalgt på mål mod Marseille sidst, da han ellers var udset til at være målmanden i cup-turneringerne denne sæson. Inzaghi er ikke kommet med en forklaring endnu, og det er svært at klandre ham for målene i Frankfurt. Omvendt behøver det ikke være Proto, der ikke har niveauet, men Strakosha der virker til at udvikle sig eksplosivt denne sæson. For hold nu op, hvor har albaneren taget mange vigtige bolde denne sæson. Derfor forventes han at starte igen i morgen.

 

I forsvaret bør Acerbi snart få sig en pause, men eftersom han sidste år spillede alle kampe for Sassuolo, ser det ud til at fortsætte denne sæson: han er utrættelig og så ufattelig vigtig i vores forsvar. Omvendt er det sikkert at Radu får sig en pause: historisk er han ofte skadet, og i morgen er et godt tidspunkt at få sig en pause. Der er derfor kamp mellem tre spillere til at spille de to pladser ved siden af Acerbi: Wallace, Luiz Felipe og Bastos. De to sidste er favoritter efter Wallace spillede i weekenden.

 

Midtbanen er den del af banen, der er hårdest ramt af skader, da Leiva, Badelj og Lulic alle er ude med skader. Lulic kæmpede sig med nød og næppe til at blive klar mod Spal, men får sig en pause i morgen, og er ikke engang udtaget. Med Lukaku og Patric ude af EL truppen, og Durmisi, der ikke er klar til 90 minutter, så spiller Caceres på venstrewingback med Marusic på den modsatte wingback. Cataldi forventes at spille efter hans fremragende præstation mod Spal. Der er derimod kamp om to pladser mellem Parolo, SMS og Berisha, hvor sidstnævnte forventes at få sæsondebut fra start, da Parolo har spillet meget på det seneste.

 

Angrebet vil højst sandsynligt blive udgjort af Correa og Caicedo, der begge har gjort sig fortjent til en startplads, mens Immobile har brug for en pause. Luis Alberto virker pt. rigtig langt fra startopstillingen, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis han starter. Derfor er det forsigtige bud denne:

 

Strakosha

Bastos-Acerbi-Luiz Felipe

Marusic-Berisha-Cataldi-SMS-Caceres

Correa-Caicedo

 

Lad os få ro på i Europa med en sejr, så der kan være fuld fokus mod Serie A frem til februar.

 

FORZA LAZIO!!

Nov 8, 2018

Fremragende optakt Apo!

 

Er spændt(og lidt nervøs) på at se Lazio uden både Lucas og Lulic.

 

Marseille er helt umulige at blive kloge på. Selvom det ser sort ud for dem i Europa League, så vil det ikke undre mig at de kommer med en indstilling, der er langt bedre end det vi så i det omvendte opgør.

Lucas Ocampos og Thauvin er to spillere, der kan blive afgørende i morgen. Derfor vigtigt at vores ikke-sammenspillede midtbane arbejder godt sammen med forsvaret.

Nov 8, 2018

Tak!

 

Du har ret, man ser typisk en reaktion på et eller andet tidspunkt, og Marseille vil med en sejr trods alt stadig have en chance for avancement. Men der tror jeg bare Inzaghi skal være dygtig, og sætte et hold op, der kan stresse Marseille, så de begår fejl tidlige i kampen og mister modet. Og her er Berisha, Marusic og Correa vigtige med deres hurtighed og aggressivitet på midtbanen. Samtidigt skal Cataldi, SMS, Caceres og Caicedo være gode til at holde på bolden og tage tempo ud, så Marseille ikke får sit flydende spil op at køre. Og det er måske også lidt det jeg forventer i morgen.

Nov 8, 2018

Selvom Badelj, Leiva og Lulic, ikke skulle være klar til kampen i dag.

 

Så melder Inzaghi at Badelj, Leiva og Lulic gerne skulle være klar til på søndag mod Sassuolo, hvilket er positivt.

 

Forza Lazio!

Nov 8, 2018

Så meget for mine forudsigelser:

 

Strakosha

Wallace-Acerbi-Luiz Felipe

Marusic-Parolo-Cataldi-Berisha-Durmisi

Correa

Immobile

 

Meget overraskende med Durmisi, mens Caicedo er blevet skadet i dag...

Nov 8, 2018

Synes lidt at dommeren sejler?!?

Nov 8, 2018

Lad os da bare hente Ocampos. En potentiel verdensstjerne på den venstre wingback...selvom vi ikke ligefrem mangler folk i venstre. Dog en tand for voldsomt overfor Marusic.

Nov 8, 2018

Er der nogen der kan give et kort refaret af kampen når den er færdig, eller kender en hjemmesider der plejer at vise highlight fra Eurpa leauge kampe.

 

Jeg har nemlig ikke mulighed for at se kampen...

Nov 8, 2018

Tror måske man kan gense kampen på Eurosport Player? Ellers skal jeg nok skrive noget 👍

Nov 8, 2018

Imponerende at Parolo kan heade sådan en ballonbold ind! :D

Nov 8, 2018

Fantastisk mål til 2-0. Flot gennemspillet, og iskoldt sat ind af Correa.

Nov 8, 2018

Virkelig flot kamp af Immobile, og hans samspil med Correa er fantastisk!

 

Håbner Murgia og Rossi kommer ind nu!

Nov 8, 2018

Marusic har indtil videre spillet en flot kamp.

Nov 8, 2018

Det endte med at blive lidt mere spændende, end hvad man lige kunne ønske sig. Men vi er videre i EL! Så fedt.

 

Synes Lazio spiller en flot kamp, hvor de ikke lader sig påvirke af Marseilles pres i første halvleg.

 

Lazio har faktisk ikke et eneste skud på mål før Parolo bringer os foran lige inden pausefløjtet. Det viser også lidt, hvor Marseille er. De mangler selvtilliden til at banke den ind. De kommer ikke rigtig ud til anden halvleg, og så kommer Lazio hurtigt på 2-0 ved fremragende samspil mellem Immobile og Correa - de må være startere på søndag mod Sassuolo.

 

Desværre viser Parolo og Cataldi at de ikke spiller sammen til dagligt, for deres dårlige kommunikation er skyld i at Marseille kommer ind i kampen. Marseille viser dog intet farligt for alvor og det er Lazio der er tættere på 3-1 end Marseille på 2-2.

 

Marusic viser at han er bedst når han ikke spiller alle kampe i sæsonen. Så vigtigt at Patric kan aflaste Marusic, for hold nu op, han er god i dag. Durmisi er omvendt ikke helt på niveau i øjeblikket, jeg manglede i den grad Lulic. Men fair nok, første kamp siden hans skade, det vigtigste er vel at han får 90 minutter, og han koster aldrig noget.

 

Berisha skuffer mig også en smule, jeg havde forventet mig mere af ham. Parolo laver en fejl ved reduceringen, men spiller ellers en ny storslået kamp. Cataldi er også igen i fin form, så vigtigt med Leiva og Badelj skadet. Forsvaret er ikke bundsolid, men det er også svært mod et offensivt Marseille mandskab. Synes de gør det flot stadig, og de er uden skyld ved målet.

 

Immobile og Correa gør det fremragende, flot mål til 2-0 og begge er konstant farlige. Dejligt indhop af SMS, som jeg synes spillede det bedste denne sæson fra hans side.

 

 

Nov 8, 2018

Fedt, tak for resume af kampen Apo! :)

 

Og altid dejligt med endnu en Lazio sejre!!!

Nov 9, 2018

Selvom Parolo og Cataldi ikke har spillet meget samme på det sidste, så er de type-mæssigt rigtigt gode partnere. Tilbage i Biglia-tiden, så spillede vi ofte med Cataldi-Parolo og Biglia-Murgia, da vi sjældent kunne bruge Parolo og Biglia sammen (det var bedst, men svækkede vores rotation).

 

Jeg ser det som rigtigt positivt, at Cataldi får chancen. Han har en rolle at spille på dette hold i fremtiden. Og som jeg ser det lige nu, så er det SMS, som lidt er i overskud.

Berisha, Parolo, Cataldi, Badejl, Lucas og Murgia, samt LA og Lulic dækker den centrale midtbane ganske fint. SMS er naturligvis et super-talent og en virkeligt god typespiller på midtbanen, men hvis vi stadig kan få 100 mio. euro for ham (jeg tvivler), så er de penge bestemt mere værd end det spil, at han leverer. Eller måske rettere den attitude, at han kommer med. Han er alt for opgivende og brokker sig over, at en bold ikke bliver leveret med umenneskelig høj kvalitet. Han spiller måske sine medspillere gode, men han gør ikke meget for at motivere dem.

Nov 10, 2018

@Blood Jeg er enig langt hen ad vejen, men mener at hans fysik er vigtig på vores midtbane, som ingen anden besidder. Jeg er dog enig i at vi sagtens kunne have solgt ham og fået en fuldblod erstatning. Men tror han er en vigtigt brik for Inzaghi frem mod top 4 denne sæson.

 

Det med den opgivende attitude og det at brokke sig, synes jeg ikke er udelukkende SMS, bare se Immobile, der altid nærmer sig et gult kort for at brokke sig. Og for at være helt ærlig, så synes jeg det hellere skal rettes mod Inzaghi end SMS. Hold nu op, hvor blev jeg træt af hans VAR-brok sidste sæson. Jeg synes han overskred grænsen for at være passioneret for sit hold til at være en dårlig taber, og en der brokker sig. Jeg synes det er blevet markant bedre denne sæson, men jeg synes mere er hans område end SMS'.

Load more replies
Nov 8, 2018

Og nårh ja, Strakosha skal vel også lige nævnes - vild redning på Sakai efter fem minutter, og flere gode redninger! Han fortsætter sin kanonsæson!

Nov 9, 2018

1. Det er super, at han er i form.

2. Han er dog stadig en humørspiller, og når han ikke er i form, så skal vi have et alternativ. Og det vil jeg mene, at vi har i Proto. Han er måske ikke den bedste keeper i verden, men jeg husker ikke, at han har lavet kæmpefejl. Det er i hvert fald bedre end Vargic...

Men måske er i andre uenige omkring Proto?

Nov 10, 2018

Jeg synes bestemt Proto er en valid backup for Strakosha, og er lidt overrasket over at han ikke spillede de seneste to kampe mod Marseille. Håber han får spilletid, så Strakosha kan få sig nogle pauser denne sæson. Formodentligt de to kommende EL kampe, da vi nu er videre.

New Posts
  • Oprykkerne fra Syditalien får en svær opgave her til eftermiddag, da Lazio søger revanche efter det pinlige nederlag i torsdags til Celtic, der i sidste ende har slukket den europæiske drøm i denne sæson. Et ellers pudsigt tidspunkt for Lazio til at falde sammen på den måde, da de ellers har været i succes i Serie A de seneste seks runder. Der kan selvfølgelig være flere årsager til det, og den vigtigste fokuspunkt lige nu er at holdet kan holde motivationen til den sidste kamp i en tæt kampprogram, der har betydet at Lazio har spillet én kamp hver tredje dag siden sidste landsholdspausen i midt oktober. Til eftermiddagens kamp er Correa igen blevet klar, hvilket er en klar forstrækning ift. en småskadet Caicedo, der reelt set ikke bidrog med særlig meget mod Celtic. Immobile spiller selvfølgelig og vil forsøge at udbygge sin føring på topscorerlisten. Bag de to vil Luis Alberto igen være at finde på midtbanen som playmakeren, mens Leiva, SMS og Lazzari får genvalg. Lulic er tilbage på venstre wingback efter Jony igen skuffede i en Europa League kamp. Mon ikke Lukaku er andet valg på de plads efterhånden? I forsvaret skal Inzaghi forsøge sig med at undvære Radu, der ellers har spillet konsekvent i Serie A denne sæson. Løsningen ser lige nu ud til at være at Acerbi rykker over på hans plads, Luiz Felipe tager den centrale position, mens Patric er tilbage i højre side i forsvaret, som han faktisk har mestret denne sæson. Strakosha selvfølgelig på mål. Tre point er alt, hvad det handler om i eftermiddag, og herefter kan Inzaghi og ledelsen begynde at se på, hvad der gør at Lazio igen i år underpræsterer i Europa League, men stadig formår at sige at top 4 er målsætningen for sæsonen. FORZA LAZIO
  • Det bliver ikke den store optakt i denne omgang, og faktisk får jeg heller ikke set kampen, da jeg skal til koncert (bang, hvis ikke jeg husker forkert, var du også til Tremolo Beer Gut, sidst de spillede på Loppen - er du der i aften?) Ift. kampen i aften har det tunge kampprogram sat sig hos spillerne og Radu, Marusic, Immobile, Caicedo og Correa har alle været stærkt tvivlsomme op til kampen, mens Cataldi er ude med karantæne. Det ser ud til at det kun er Immobile og Caicedo, der bliver klar af de ovenstående spillere. Adekanye har ikke imponeret nok til træning til at Inzaghi tør satse på den unge angriber. Luis Alberto og Lulic forventes at blive sparet, mens Leiva, SMS og Lazzari alle højst sandsynligt skal forberede sig på at spille begge de to resterende kampe inden landsholdspausen. De utrættelige Acerbi og Strakosha, er de eneste sikre kort i defensiven, hvor Vavro, Bastos, Luiz Felipe og Patric kæmper om den sidste plads i startopstillingen. Lalaziosiamonoi forventer følgende opstilling, men den kan blive ændret mange gange fra nu frem til kampen bliver sparket igang: LAZIO (3-5-2): Strakosha; Luiz Felipe, Vavro, Acerbi; Lazzari, Parolo, Leiva, Milinkovic, Jony; Caicedo, Immobile.   A disp .: Proto, Patric, Bastos, Luis Alberto, Berisha, Adekanye All . Inzaghi. Som vi har diskuteret tidligere er det måske en god grund til netop at spare en masse spillere, der tydeligvis har brug for en pause, men det virker til at ledelsen gerne vil gå all-in for at hente tre point i aften. Vi må se, om det betyder en ærgerlig skade til en vigtig spiller. FORZA LAZIO!
  • Så er vi her igen. Optakten til Milan-Lazio i Serie A skal skrives. Skabelonen er nem, den kan genbruges hvert år: Lazio har ikke vundet dette opgør siden 1989, Milan er i øjeblikket ikke, hvad de har været, Lazio har gang i en fornuftig stime, finde en masse gode eksempler på det lige akkurat er i år, at forbandelsen bliver brudt, en forventet startopstilling, bum. Så er den optakt skrevet. Og hvorfor er det lige at skabelonen kan genbruges? Ja, for Lazio har jo aldrig formået at slå Milan i dette opgør, ligegyldigt hvor optimistisk vi ser på det. Sidst Lazio vandt dette opgør var Di Canio 21 år, Maldini scorede selvmål, internettet eksisterede ikke, muren var ikke væltet i Berlin, Schlüter var dansk statsminister og jeg var ikke født. Inzaghi har egentligt haft et fint tag på San Siro - han har slået Inter på denne bane to gange i Serie A, og vi skal ikke længere tilbage end 24. april i år, hvor Lazio rent faktisk vandt over Milan på San Siro - det var bare i Coppa Italia. Derfor KAN Lazio godt gøre det. Så hvorfor er det at Milan igen og igen formår at hente point mod Lazio? Og hvorfor er det at det lige netop ofte er kampen mod Lazio, der får dem kickstartet til at deres sæson bliver påbegyndt? Uden at dykke for meget ned i de tidligere opgør, men i stedet kigge på morgendagens kamp, så kan det simple og nemme svar være følgende: Lazio er lige netop den størrelse modstander, der ikke er skræmmende nok til at Milanspillerne skal gå og frygte en lussing, men samtidigt er Lazio heller ikke en dårlig nok modstander til at man skal undervurdere dem. Sagt med andre ord: Lazio er den perfekte modstander for Milan til at genstarte en sæson på. Og i år er ingen undtagelse. På trods af at Gattuso ikke er en drømmetræner, så var det alligevel en kende overraskende at ledelsen ikke valgte at fortsætte med den tidligere midtbanegladiator, da han trods alt hev nogle imponerende resultater hjem ud af en trup, der ikke just har skreget på stjerner i hans tid som Milantræner. At opgaven så ovenikøbet blev overdraget til Marco Giampaolo, skreg det endnu mere til himlen at ledelsen ikke har kunne lokke de største trænernavne til Milanello. At den tidligere Sampdoria-træner ikke overlevede mere end syv Serie A runder overrasker dermed heller ikke mange. Afløseren er nu Stefano Pioli, som er en garvet Serie A træner, der også har haft sin succes hos Lazio. Og hvad excellerer Pioli i? At få ustabile hold til at spille stabilt og lige akkurat holde skruen i vandet, for derefter at forsvinde, hvor en ny træner kan tage over og bygge videre. Vi har set det mest tydeligt i Lazio og Inter, og i mindre grad i Bologna og Fiorentina. At Pioli er ny Milan træner, viser måske mere, hvor åndsvagt det var at opgive Gattuso, men lad den diskussion lægge til en anden tid. Med en midlertidig løst trænersituation er det nu resultaterne, der skal på bordet. Pioli har stået i spidsen for holdet mod Lecce, Roma og Spal, der har givet fire point af sig. Nej, det er ikke godkendt, og spillet har ikke hængt sammen, som en velsmurt maskine. Viljen har dog været der, og specielt præstationen i Rom viste at holdet gerne vil spille op med de bedste og give det et forsøg. Hvilken type kamp har Milan derfor brug for lige nu ovenpå deres sejr over Spal? Jep, en kamp, hvor de kan vise at de er ovre krisen, og at de er i stand til at vinde over et stærkt mandskab på San Siro. Her passer Lazio, som beskrevet tidligere, perfekt ind i den kategori. Værsgo, med den forklaring, så kan vi godt pakke fyrværkeriet væk, og gemme dem til næste sæson, hvor der er en ny chance. Men. Hvis vi nu alligevel skal forsøge at skabe lidt håb og optimisme om at vi ikke går ind i de tredje årti i træk uden en sejr på San Siro over Milan i Serie A, så er der heldigvis gode argumenter for det. Som beskrevet i en tidligere optakt, så er formlen til sejr i et tætpakket kampprogram, som vi er midt i lige nu, kontinuitet og en trup, der kan supplere hinanden og kender hinandens spilmønstre. Sejren over Torino cementeret det uden at det kan negligeres: Lazio er i storform. At Cataldi, Patric og Marusic kan gå direkte ind i startopstillingen og spille som om de er regulære startere, så har vi fat i noget af det helt rigtige. Når vi ovenikøbet har en Immobile i målhumør, som vi allerbedst kan lide det, så kan vi ikke komme udenom at søndag kan være dagen, hvor vi hiver de tre point hjem. Inzaghi har endda endnu engang en skades - og karantænefri trup at vælge ud fra. Det betyder at vi højst sandsynligt atter engang vil se et skift i start 11'eren. De oplagte er at Lazzari vender tilbage på højrewingback, Leiva tilbage på den centrale plads på midtbanen og Correa op ved siden af Immobile. I forsvaret vil vi højst sandsynligt se Radu på bænken, da han ikke har spillet tre kampe på en uge denne sæson, mens Luiz Felipe kan skubbe en ellers velspillende Patric ud på bænken. Alt er endnu åben, og det kommer i sidste ende an på om Inzaghi vælger at stille sig defensivt og satse på kontraangreb - hvor Luiz Felipe og Bastos er favoritter, eller om Inzaghi forventer at være mere offensivt orienteret - hvor Patric og Vavro lige pludselig kan være med igen, da Acerbi så vil rykke ud på venstreside af forsvaret. Forventet startopstilling: Strakosha; Luiz Felipe-Acerbi-Bastos; Lazzari-SMS-Leiva-Luis Alberto-Lulic; Correa-Immobile Så skal vi til sidst huske på at Immobile har mulighed for at skrive sig ind som den kun sjette spiller i Lazios historie til at score 100 mål for Lazio. En bedrift vi ikke har oplevet siden Rocchi i 2011 opnåede samme præstation. FORZA LAZIO!
 
 
 
Næste modstander

Serie A

Sassuolo-Lazio

Søn. 24.. november

Kl.15:00

Mapei Stadium

© 2017 sslazio.dk.  Oprettet i samarbejde med Wix.com