top of page

To fantastiske spillerkøb, et fejlkøb – og ham de aldrig fik scoret i Lazio


De fleste fodboldklubber har nok prøvet både fantastiske køb og fejlkøb. Vi fortæller her om to fantastiske spillerkøb og et fejlkøb Lazio engang gjorde- og så også om ham, de aldrig fik fat i.

Miroslav Klose var ikke blot en fantastisk spiller og en fantastisk erhvervelse for Lazio. Faktisk var han ikke engang et køb. Klose, som i 2011 spillede for Bayern München, trængte til luftforandring og skrev derfor under på en kontrakt med Lazio helt transferfrit. Mange fans og kritikere undrede sig over, at den fantastiske forward, som blot tre år efter vandt VM med Tyskland, ville tage sådan en chance. Men med 63 mål i 171 kampe for Lazio, hvoraf fem af dem faldt i samme kamp, samt pokalen i Coppa Italia i 2012/13, lukkede han hurtigt munden på kritikerne. Miroslav Klose spillede fem fantastiske år i Lazio, før han gik på pension som spiller i 2016, og han må uden tvivl være på listen over de bedste spillerscoringer, klubben har gjort.

Hernán Crespo betalte tilbage

Den argentinske forward Hernán Crespo slog alle daværende transferrekorder, da han i 2000 blev købt for utrolige 350 millioner kroner fra Parma. Han kvitterede for tilliden og pengene ved at blive topscorer i sin første sæson i Serie A for klubben. Selvom klubben måtte overlade mesterskabspokalen den sæson, var han alligevel et fantastisk køb for en klub, som kun har vundet mesterskabet to gange før og aldrig siden. Helt sikkert et godt køb for Lazio, fans sent glemmer.

Ravel Morrison - det engelske fejlkøb

Til gengæld vil de fleste Lazio-fans nok helst begrave alle minder om Ravel Morrison, der ellers var spået en stor karriere. I dag ligger den engelske klub Manchester United for det meste og roder rundt i midten af tabellen og har måtte overlade favoritværdigheden til klubber som Liverpool og Manchester City, som giver premier league odds 1.001 og 101.00 som vindere af årets mesterskab. Men dengang var der stor respekt om Alex Fergusons tropper, så da træneren kaldte Morrison ”den bedste unge spiller, han havde set”, var der håb om en gloværdig karriere. Det troede Lazio nok også på, da de i 2015 underskrev en fireårig kontrakt med den da 22-årige spiller, men de blev desværre snart klogere. Morrison havde svært ved at indordne sig under disciplinen i klubben, og træneren mistede troen på ham og lysten til at bruge ham i startopstillingen. Morrison endte med sølle fire optrædener for Lazio uden at score et eneste mål og blev efterfølgende solgt til Queens Park Rangers.

”The one that got away”- John Obi Mikel

Der er altid den ene, som man ønskede, man havde kæmpet lidt mere for, men som alligevel slap væk. John Obi Mikel er en nigeriansk midtbanespiller, som Lazio var interesseret i. Desværre var Lazio lidt for sløve til at følge op på deres interesse og nigerianeren endte med at vinde en stribe af internationale og engelske pokaler for Chelsea. Hvor meget Lazio fortryder deres sløvhed, melder historien desværre ikke noget om.

Recent Posts
Archive
bottom of page