top of page

Hvad skal vi forvente os af 2019/20-sæsonen?

Efter en stærk 2017/18 sæson havde Lazio desværre en skuffende sæson sidste år, hvor klubben ikke formåede at kvalificere sig til Champions League efter at have sluttet på en 8. plads i Serie A. Biancocelesti formåede dog at redde sæsonen ved at vinde Coppa Italia, hvor man slog Atalanta 2-0 i finalen, og klubben kvalificerede sig dermed til Europa League.

Går vi tilbage til cirka midt i sidste sæson, så det faktisk fornuftigt ud for Lazio, der på det tidspunkt stadig spillede med om Champions League-pladserne. I februar måned var Inzaghis tropper faktisk den eneste italienske klub, der stadig spillede med i tre turneringer: Serie A, Coppa Italia og Europa League. Det tog dog hårdt på kræfterne at spille så mange kampe, hvilket førte til skader til flere af de bærende spillere som Milinkovic-Savic, Immobile og Alberto. De måtte sidde ude igennem den vigtigste del af sæsonen. Det gjorde det svært for Simone Inzaghi at sætte et slagkraftigt mandskab, og anden del af sæsonen blev således meget pointfattig for hovedstadsklubben.

Nyt pust til klubben

Lazios største signings i sommertransfervinduet var SPALs Lazzari og Denis Vavro, der blev hentet i FCK. På trods af Vavros unge alder, har man i klubben store forventninger til den 23-årige forsvarsspiller, der dog ikke kommer til at spille en bærende rolle fra starten af. Slovakkens evner til at hurtigt at få flyttet bolden fremad på banen og hans præcise lange afleveringer kommer til at booste det offensive spil, hvor han specielt i kontrasituationer kan vise sig at blive nyttig. Lazzari bliver dog den mest spændende spiller at følge, og han har også allerede vist gode takter i de første par kampe. Han ligner en perfekt tilføjelse til Inzaghis måde at spille fodbold på, og han kommer til at spille højt oppe på banen, hvor han kan deltage i det offensive spil og smide mange bolde ind i feltet.

Det var noget af det som Lazio manglede i sidste sæson, hvor Marusic spillede det meste af sæsonen som højre wing. En position som han ikke passede særligt godt til, da hans offensive mangler kom til udtryk. Han havde meget svært ved at sætte hans modstandere ligesom hans indlæg var af lav kvalitet, og så var han i det hele taget ikke god nok til at skabe chancer. Lazzaris kvaliteter er derfor meget velkomne, og meget tyder på at det ikke bliver sjovt for modstanderne at møde Lazio i 2019/20-sæsonen. Spørgsmålet er hvor meget det kan blive til. Målet må være top 4, så man igen kan komme ud og spille Champions League, og det er også der hvor bookmakerne har placeret hovedstadsklubben. Derfor kan det også øge spændningen at sætte et spil på fodbold hos f.eks bet365, der lige nu giver odds 2.87 på at Lazio ender sæsonen i top-4.

Forbedring i egne rækker

Vigtigt var det også at man valgte at holde fast på Milinkovic-Savic og Luis Alberto, der begge havde andre bejlere. Spillerne ser desuden ud til at være i bedre form i denne sæson, og for hver kamp der går udvikler kemien og forståelsen sig for de enkelte spillere imellem. De er desuden blevet vandt til Inzaghis 3-5-2 system, og når først Lazzari er blevet rigtigt integreret, får vi muligvis et endnu mere offensivt mandskab at se, og det kan derfor blive utroligt underholdende at følge Biancocelesti i denne sæson.

Recent Posts
Archive
bottom of page