top of page

Årets forsvarsspiller 2015: Stefan de Vrij


I forbindelse med sæsonafslutningen af 2014/15 sæsonen tog sslazio.dks brugere temperaturen på holdets præstationer. Igennem flere afstemninger blev årets bedste spillere kåret, hvor brugerne suverænt valgte Stefan de Vrij som årets forsvarsspiller. I denne artikel bliver der sat fokus på de Vrijs sæson.

87 % af sslazio.dks brugere mener at Stefan de Vrij har været årets stærkeste profil i forsvaret, mens Basta samlede de resterende 13 %. Det efterlader ingen på tredjepladsen, hvilket må give en indikation af, hvor vigtig hollænderen har været i denne sæson for Lazio - i hvert fald for dens fans.

Stefan de Vrij ankom til Lazio sidste sommer efter en stærk VM slutrunde for Holland, hvor han samtidigt blev anerkendt som en af turneringens stærkeste og meste spændende spillere. Der var derfor høje forventinger til den unge spillere fra Feyenoord, da han landede i Rom. Kunne han tilpasse sig den italienske spillestil? Efter at være kommet på tavlen i hans allerførste officielle kamp for Lazio i 7-0 sejren over Bassano Virtus i Coppa Italia fik de Vrij Serie A at smage. Det var desværre en hård medfart debutanten fik, da han i sin første kamp på San Siro mod Milan gav hjemmeholdet et straffespark efter at have væltet Jeremy Menez i feltet og Lazio tabte 3-1. To kampe senere måtte de Vrij forlade banen før tid mod Genoa, da han modtog to gule kort. En mareridtsstart for sin tid i Lazio. Derefter er det dog kun gået én vej. Og det er fremad.

For Stefan de Vrij har givet Lazios forsvar et overblik og en leder, som holdet har sukket efter i flere år. Efter sæsoner med Siviglia, Cribari, Stendardo, André Dias og Giuseppe Biava måtte forsvaret rekonstrueres. Der var brug for en spiller, der var kontant, stærk og ikke mindst talentfuld. Alt det fik Lazio i Stefan de Vrij, og det har hans præstationer over sæsonen bevidnet.

Herunder vil der komme lidt nørderier til de trængende. Jeg håber det giver mening, ellers må I lige knytte en kommentar herunder, hvis der skal uddybes. Fodbold er selvfølgelig mere end statistik og tal - det er det, der gør fodbold så fantastisk - men det er stadig et sjovt tankeeksperiment.

Hvis vi kigger lidt på statistikkerne kan vi se lidt nærmere på Stefan de Vrijs betydning for holdet. Vi starter i antal mål, der er scoret mod Lazio. I de 35 kampe (Serie A og Coppa Italia) som Stefan de Vrij har været på banen for Lazio er der gået 30 mål ind, hvilket svarer til 0,85 mål imod pr. kamp. I de 10 kampe, hvor de Vrij har været ude med enten karantæne eller skader er der scoret 11 gange mod Lazio, hvilket svarer til 1,1 mål pr. kamp.

Det ser mÃ¥ske ikke ud af meget pr. kamp, men hvis scoringsgennemsnittet, hvor de Vrij ikke er med gjaldt for de 35 kampe han spillede, ville der være lukket 38,5 mål ind. Med disse tal har de Vrij altså 'undgået' cirka 9 mål.

Herefter vender vi blikket mod antal af sejre over for uafgjorte og nederlag med og uden de Vrij i startopstillingen. Stefan de Vrij har været med til at vinde 23 af sine 35 kampe for Lazio i denne sæson, hvilket giver Lazio en sejrsprocent på 65% med de Vrij i startopstillingen.

Lazio har derimod kun formået at vinde 3 af de 11 kampe, hvor de Vrij ikke var med på banen, hvilket giver en skræmmende 27 % sejrsprocent. Hvis vi samtidigt udelukkende kigger på Serie A har Lazio kun vundet én eneste kamp uden de Vrij i startopstillingen, spillet to uafgjorte og tabt fem.

Til sidst kan vi kigge på clean sheets, hvor de Vrij har været med til at hente 15 clean sheets i hans 35 kampe for Lazio i denne sæson, hvilket giver et procenttal på 42,9 %. Lazio har derimod kun formået at hente to clean sheets i de 11 kampe Lazio har været ham foruden med et procenttal på 18,1 %.

Nogle tal der beviser at Lazios forsvar simpelthen ikke er det samme uden Stefan de Vrij på banen, og derfor bevirker at hollænderen helt fortjent er årets forsvarsspiller 2015 hos sslazio.dk.

Lidt statistik på de Vrijs sæson

Kampe: 35 (Heraf 30 i Serie A, 5 i Coppa Italia)

Mål: 1 (Coppa Italia)

Mål imod: 30

Gule kort: 4

Røde kort: 1

Clean sheets: 15

Minutter spillet: 2996

Recent Posts
Archive
bottom of page