top of page

Årets målmand 2015: Federico Marchetti


I forbindelse med sæsonafslutningen af 2014/15 sæsonen tog sslazio.dks brugere temperaturen på holdets præstationer. Igennem flere afstemninger blev årets bedste spillere kåret, hvor brugerne suverænt valgte Federico Marchetti som årets målmand. I denne artikel bliver der sat fokus på Marchettis sæson.

Det blev til en suveræn sejr til Federico Marchetti, der af sslazio.dk er kåret til årets målmand. 85 % stemte på Marchetti, mens Berisha opnåede 10 %. Én stemme blev blanket, og giver de sidste 5 %.

Det har måske også været en unfair afstemning, da Marchetti næsten har spillet dobbelt så mange kampe som Berisha, hvor førstenævnte spillede 30 kampe i løbet af sæsonen, mens Berisha stod i 17 af kampene.

Alligevel skal Marchettis sæson fremhæves. Han spillede måske ikke op til sit niveau som han viste i 2012/13 sæsonen, hvor Marchetti alene kunne vinde point til Lazio. Men den fremgang italieneren har vist i forhold til sidste sæson er enorm. Marchetti havde nemlig en miserabel sæson 2013/14, hvor skader og dårlig form kostede ham pladsen til VM i Brasilien. Behøver vi at nævne kampen i Bulgarien mod Ludogorets, som må være kulminationen på Marchettis sæson 13/14? Sidste sommer var da også fyldt med rygter om at Marchetti var fortid i Lazio, og Berisha havde da egentligt også stået nogle gode kampe.

Det er netop med den sæson i ryggen, der gør at Marchetti har udvist stor styrke i denne sæson. Ofte er det blevet gjort klart at miljøet i Rom kan være hårdt, hvis man ikke præsterer og Curva Nord er ikke de bedste at have som fjender. Marchetti SKULLE derfor præstere i denne sæson, han SKULLE vist sit værd, og han SKULLE vise at han var Lazios første målmand. Det viser kæmpe psykisk overskud at kunne komme tilbage efter sådan en sæson, så stor respekt herfra. Marchetti viste utrolig stabile præstationer sæsonen ud, og det var også ham, der stod på mål i foråret, hvor Lazio kun lukkede ét enkelt mål ind i seks kampe.

Udover sine fodboldtekniske færdigheder markerer Marchetti sig ligeledes som en af de mere passionerede spillere på banen. Det ses både når han roser sine medspillere, skælder sine medspillere ud, er utilfreds med dommeren, og ikke mindst når der skal fejres. Marchetti har følelserne uden på tøjet, og det er en fornøjelse at se som Laziale. Han er holdets mand, hvilket vi også fik at se, da han spillede med 'Lulic 19' som undertrøje i sæsonens sidste kamp mod Napoli, for at holde motivationen oppe med tanker tilbage på Coppa Italia triumfen over Roma 26. maj 2013.

Marchettis sæson skal derfor fremhæves for hans utroligt store psyke og passion for dette hold. Tillykke!

Lidt statistik fra Marchettis sæson:

Kampe: 30 (Alle i Serie A, da Berisha stod i pokalen)

Mål imod: 29

Gule kort: 6

Røde kort: 2

Clean sheets: 11

Minutter spillet: 2608

Recent Posts
Archive
bottom of page