top of page

En ægte Laziale: Sergio Conceicao

I dag fylder en af de største helte fra Scudettoen fødselsdag, nemlig portugisiske Sergio Conceicao, der fylder 37

år. Den offensive højremidtbanespiller kom til Lazio i 1998 som 24-årige fra Porto.

Conceicao blev hurtigt en yndlingsspiller med hans konstante offervilje og fantastiske indlæg, der endte i massere af assists. En spiller der i høj grad betød at SS Lazio kunne kåres som italienske mestre 14. maj 2000. Udover det italienske mesterskab var Conceicao med til at vinde Coppa Italia, Supercoppa Italiana, Pokalvindernes Turnering og den europæiske Super Cup.

Efter Scudettoen skiftede portugiseren til Parma og herefter Inter med delvis success. Han vendte tilbage til Lazio i 2003 for én sæson, dog uden samme success som hans første periode i klubben. Han var dog med til at vinde endnu et trofæ for klubben, nemlig Coppa Italia. Han nåede i alt at spille 70 kampe for holdet med syv mål.

I 2008 vendte Conceicao tilbage til Stadio Olimpico, da han spillede for græske PAOK Saloniki i en træningskamp. Videon nederst i denne artikel viser, hvilken smuk genkomst Conceicao fik, og hvordan han stadig har Lazio i hjertet.

Siden har han sat støvlerne på hylden, og er i dag assistenttræner i Standard Liege. At han stadig har Lazio i hjertet beviste han i dag, da han blev interviewet på Lazio Style Radio: "Jeg savner rigtig meget at spille fodbold, men jeg er glad for at jeg kan fortsætte min karriere i fodboldverdenen. Jeg er igang med at blive træner, da jeg vil forblive i den sport jeg elsker. Jeg føler mig mere som en Laziale end en Porto fan. Jeg tager tit til Rom, jeg har en søn på 15 år, der er Lazio fan. Ledelsen, byen, fansene har givet mig så mange glæder. Efter det seneste Derby snakkede jeg med mange af mine bekendte fra min tid i Rom. Min støste ærgrelse er, at jeg aldrig vandt Champions League med Lazio. Vi var det stærkeste hold. Mit ønske er at vende tilbage til Biancocelesti og genleve den fantastiske atmosfære fra fansene. Enten som træner eller i en anden rolle."

Sir Alex Ferguson har for nyligt været ude og rose det Lazio hold som Conceicao var en del af, og fortalte at Lazio var det stærkeste hold dengang: "Vi var også virkelig stærke, jeg tror at dette Lazio var det bedste i alle tider, med al respekt for Chinaglias hold, der også var fantastisk."

Han følger stadig Lazio, der ikke har tabt en kamp siden september på Jose Alvalade stadion mod Sporting CP: "Jeg så kampen mod Sporting og jeg blev meget skuffet, men dette Lazio har potentiale til at gøre det godt. Jeg ved ikke om det er nok til at vinde Scudettoen, men de ender i toppen. Jeg så Derbyet, og jeg fik gåsehud, for da jeg så Curva Nord og festlighederne der, var det en glæde uden lige, også fordi jeg selv har stået i den samme situation. I Rom er Derbyet det fundamentale, og nogle gange betyder det mere end at vinde mesterskabet."

Tak for alt Conceicao!

Recent Posts
Archive
bottom of page