top of page

Brescia away - Sejr blandt Brescias fans

I månederne (slut) januar - marts 2011 rejser Apo rundt i Italien for at følge Lazio. For hver kamp, der bliver spillet, vil der komme et referat fra tribunen eksklusivt til sslazio.dk! Sjette kamp: Brescia-Lazio. Disse 'live-referater' er samtidig en opfording til andre at gøre det samme når de har været til en Lazio kamp.

Dato: 13/02/11 kl. 15:00 Sted: Stadio Mario Rigamonti Kamp: Brescia-Lazio En times kørsel med tog fra Milano (til 6 euro!?!) ligger lille Brescia, en hyggelig by, der var i fuldkommen søndagshumør, da min ven og jeg ankom til byen ved middagstid. Efter 10 minutter i bus stod vi af på en vej, der skulle føre op til stadionet. Der var da også spærret af til den helt store guldmedalje, men vi var de eneste mennesker i miles omkreds. Vi ankom til Stadio Mario Rigamonti 1½ time før kampstart og fik købt vores billetter til 20 euro. Inden kampen havde vi læst at det var direkte forbudt for Lazio fans at ankomme, dvs. at alle Lazio fans, der bor i Rom eller har en Tessera ikke måtte komme til kampen. Vi regnede derfor med at der ikke ville være et afsnit til Lazios fans, så vi købte til langsiden, så vi i stedet kunne se kampen fra en god vinkel. Efter vi havde købt billeterne til kampen, og vi satte os inde på stadion oplevede vi dog to skrækscenarier:

1 - Der var et Lazio afsnit. Lille, men det var der. Hvordan de fik arrangeret det ved jeg ikke, men jeg ville have gjort alt for at komme over til dem. Hvorfor? Læs skrækscenarie to. 2 - Vi fandt hurtigt ud af at vi sad blandt Brescias Ultras. Hvis nogen har mere styr på det end mig, så vær venlig at læg en kommentar, for der var også ultras bag det ene mål, men på vores langside var der i hvert fald fyldt med Brescia fans, der var klar på mere end at se fodbold og, samtidigt svingede de et banner med 'BRESCIA ULTRAS'. Respekt til dem dog - inden kampen gik i gang holdt de et banner op til ære for Gabriele Sandri og sang for fuld hammer 'Gabriele uno di noi' (Gabriele en af os'). Vi besluttede os derfor at rykke ned til den ene af langsiden, ned mod den del, hvor Lazio fansene var tæt på. Stadionet var i sig selv faldefærdigt. Det værste stadion jeg har været på, hvor lyden fra fansene på ingen måde blev en afgørende del af kampen. Derudover fandt jeg også ud af at kun 6.000 tilskuere var mødt op til kampen. Det skal dog siges at vejret viste sig fra sin grimme side den dag, og der var absolut ingen tag over hovedet på Stadio Rigamonti. Under opvarmning var det eneste bemærkelsesværdige at mange Brescia fans råbte drillende efter Sculli og sagde 'Mafioso'. Under selve kampen var det utroligt svært ikke at kommentere og svare igen på alle de hånende sange, der var mod Lazio. Heldigvis fik de 20 Lazio fans, der var stimlet nede i det ene hjørne nogen gange råbt højt nok med deres 'Brescia Merda' sange. Da Gonzalez scorede krævede det en hel hær for at holde os nede, men en knyttet næve var da på sin plads. Kozaks mål var nemmere at holde sig i ro på, for fra vores position kunne man se tydeligt at bolden ville ramme Kozak lige i panden, og med hans scoringsfrekvens inden kampen var det klart at han ville score.

Den hidtige bedste kamp Lazio har spillet mens jeg har været hernede - også en flot præstation mod Milan, men der var vi dog også heldige. I denne kamp var der mere løbearbejde (ikke nok ifølge mig) end de foregående kampe, og så virkede samarbejdet mellem Matuzalem og Ledesma fantastisk. Kampens spiller var dog for mig uden tvivl André Dias. Hver eneste gang Eder rørte på sig var Dias over ham. Virkelig flot kamp. På søndag står den på Bari kamp, hvor min familie kommer på besøg. Stor dag, vigtig kamp. VOLA, LAZIO, VOLA!

Recent Posts
Archive
bottom of page