top of page

San Siro - fantastisk uvelkommen


I månederne (slut) januar - marts 2011 rejser Apo rundt i Italien for at følge Lazio. For hver kamp, der bliver spillet, vil der komme et referat fra tribunen eksklusivt til sslazio.dk! Fjerde kamp: Milan-Lazio. Disse 'live-referater' er samtidig en opfording til andre at gøre det samme når de har været til en Lazio kamp.Â

Dato: 01/02/11 kl. 20:45 Sted: Stadio San Siro Kamp: Milan-Lazio Jeg kan sige det med det samme. Lazio har brug for et stadion uden løbebane. Der er en hvis charme ved Stadio Olimpico, men efter mit første møde med San Siro, er det klart at lydkulissen kan ændres radikalt for Lazios tilhængere i Rom, og virke som en endnu større skræmmemodstander for udebanehold. Jeg ankom til Milano tirsdag eftermiddag med flyveren. EasyJet havde flybilletter helt ned til 70 euro tur/retur. Togbilleten t/r kostede 99 euro, og når man sammenligner 1 times flyvetur med 7 timers togtur var sagen klar. I Milano var jeg så heldig at jeg kunne bo hos en af mine venner, der pt. bor i byen, og som også er Laziale. Så på den front sparede jeg nogle værdifulde euro, som jeg på et senere tidspunkt bruger på en tur til Firenze. San Siro er indrettet i fire sektorer (to langsider og de to sektorer bag begge mål), som alle stadions, og vi ville prøve at få billetter ved siden af tribunen med de andre Laziali med Tessera del Tifoso. Vi fandt hurtigt ud af at det ikke kunne lade sig gøre, og samtidigt fandt flere åndsvage faktorer ved denne Tessera del Tifoso:

Man kan som Lazio fan kun komme til Lazio away kampe, hvis man har en såkaldt 'Tessera del Tifoso', eller som os, har et udenlandsk pas, da vi bare er 'turister'. Hvis man vil se en Lazio kamp på udebane og ikke har en Tessera del Tifoso, så kan man simpelthen ikke komme til kamp. I Bologna var tilfældet så at man kunne få billetter til tribunen lige ved siden af Lazio fansene med Tessera, så alle Laziali kunne sidde samlet. Sådan var det ikke på San Siro. Her købte vi to billetter på den ene langside, hvor vi sad med en hel masse andre milanisti. Det resulterede i at vi fik kyllet sammenrullet avispapirer, peanutnødsskaller osv. og flere verbale 'pezzi di merde', 'teste di cazzi' efter os, da vi selvfølgelig sad med vores Lazio halstørklæder på. Nu skete der ikke noget voldsommere end det, og vi var trods alt på udebane, men alt det kunne undgåes uden hele det her Tessera del Tifoso hurlumhej. Til sidst så fik Lazio tilhængerne pladserne helt op under taget, så man hverken kunne se eller høre dem under kampen. En skændsel! Vi købte billetter til ring 3 (som er den øverste tribune på langsiden), og det kunne vi hurtigt se var en fejl. Ikke fordi banen var for langt væk, men simpelthen fordi der var så tåget til kampen! Det resulterede også i at mit kamera ikke kunne finde ud af mange ting. Jeg er ikke den store kameraekspert, så jeg vil ikke sige hvad der gik galt, men jeg kunne kun få taget nogle nogenlunde billeder af Milans tilhængere, og slet ikke af Lazios tilhængere, da de, som sagt, sad helt oppe, hvor det nærmest var umuligt at se dem. Derfor har jeg desværre ingen gode billeder af selve kampen eller de fremmødte Laziali. Angående Milans tilhængere, så bragede de frem med en voldsom lydstyrke, der var enorm. Noget man ikke oplever på samme måde på Stadio Olimpico. Allerede da stadionspeakeren råbte navnene op var lydniveauet højt. Da spillerne så kom ind på banen blev der tændt romerlys og startet et lysshow på deres Curva Sud. Meget flot, der var i hvert fald mere gang i den her end i Bologna. Det er selvfølgelig også nemmere at have sådan nogle effekter når det er en aftenkamp. Det var en fornøjelse at se Lazios spillere kæmpe så meget, og hele stadion troede også Milan

kom foran da Ibrahimovic ramte stolpen to gange, specielt da måltavlen viste 1-0 ved en fejl. Jeg sagde inden kampen at jeg ville tage et point på forhånd, men jeg begyndte at tro lidt på sejren, da Reja var ude og sige at de ville gå offensivt til værks. Det stod meget hurtigt klart at dette hold ikke var i stand til 90 minutters offensivt fodbold, så jeg er tilfreds med det ene point. Vi har ikke tabt til Milano i denne sæson, og er det kun tredje hold, der ikke lukker et mål ind mod dem! Alt i alt var San Siro et fantastisk stort, og lydmæssigt fantastisk stadion, hvor man hele tiden ikke følte sig velkommen. Et ægte udebaneopgør. Søndag står den på Chievo, en kamp som jeg personligt frygter, da Chievo ikke skal ses som en nedrykningskandidat længere, og de har et eller andet med at tage point fra os på Olimpico... Jeg håber jeg får taget nogle flere og bedre billeder til den kamp! FORZA LAZIO!!!

Recent Posts
Archive
bottom of page