top of page

Olimpia, Lazios ørn


For to uger siden blev en kontrakt på‚ €125.000 underskrevet for et år. Det er ikke nogen superstjerne, men Lazios nye symbol: ørnen Olimpia.

Hun spiser en streng diæt: kylling, laks eller kanin en gang om dagen, er hvad hun fordøjer. Hun vejer 12 kg og har et vingefang på 2½ meter.Olimpia er en hun, som bliver kaldt 'den hvide leder af havet' eller: "et godt eksempel på en amerikansk ørn, hun er 5 år og kan blive hele 80 år," som hendes leder Juan Bernabè forklarer det. Hun elsker at lege i vand, og tilfældigt eller ej, så bor ørnen og hendes træner Bernabè på et fem-stjernet hotel lige ved siden af swimmingpoolene ved Formello. "Ørnen har et specieltbygget rum, hvis det regner," forklarer team manager Manzini, "som også har en privat dyrelæge til rådighed." Olimpia har tre trænere, som alle er spaniere og er del af Eagle Victory firmaet. Juan Bernabè forklarer om interessen fra Lazios side: "Alle hold blev forelskede i hendes flyvninger over Da Luz (Benficas stadion). Lazio kontaktede vores selskab for at høre om hun kunne lavet et show over Olimpico." Resten kender vi. Olimpia blev brugt i en kampagne fra Lotito, til at "genskabe kontakten mellem Lazio folket og dets hold," efter salget af sæsonkort floppede pga. 'il Tessera della Tifoso' i 2010. Lotito kom på idéen og han fik sine folk til at kigge på sagen. Olimpia er nu verdenskendt, hendes flyvninger bliver rapporteret så langt væk som New York, og har nu været ført an for spillerne, men så sanlig også for de unge Lazio fans. Ifølge beregninger fra SS Lazio, så er der siden Olimpias debut til Lazios kamp for en måned siden hoppet 7.000 ekstra børn ind på stadionet. I aften får hun debut i Coppa Italia, hvor hun gerne må vise vej til endnu en sejr, som hun har gjort mod Brescia og Cagliari. Olimpia fik sit navn efter en afstemning på Lazios officielle hjemmeside. Afstemningen blev skandaliseret da det kom frem at Roma tilhængere gik sammen og stemte på Skeggia, den ene af de fire valgmuligheder. Navnet blev taget ud af afstemningen og valget faldt på Olimpia.

Recent Posts
Archive
bottom of page