top of page

2008. Derby della Capitale. Håb

Op til Derby på søndag, som måske er det vigtigste lokalopgør i flere årtier, vil vi her på siden køre en serie med de vigtigste dyster mellem Lazio og deres kusiner fra Roma gennem tiderne. Vi vil lægge fokus på det fundamentale, de vigtigste elementer, i disse opgør. Der vil ikke blive skrevet noget som helst omkring taktik, skadede spillere, eller presseudtalelser frem til opgøret på søndag. Det vil foregå i tråden på forum. Dette handler udelukkende om Lazios historie, og de elementer der indgår i disse kampe. For det er ikke hvilken som helst opgør, det er Derby. Dagens optakt går under overskriften: Håb. Lazio-Roma 19. marts 2008 Det var Gabriele Sandris Derby. Hele Rom stod samlet for at minde den afdøde fan, der så tragisk mistet livet, inden en Lazio kamp på udebane mod Inter i December 2007. Inden kampen lagde begge kaptajner, Totti og Rocchi, blomster under Sandris mindesmærke foran Curva Nord. En tydeligt bevæget bror stod sammen med de to kaptajner. Ikke nok med at dette Derby stod i Sandris tegn, var Lazio i gang med en sæson, der stod til at være katastrofal dårlig. Året forinden udnyttede Biancocelesti at flere af topholdene havde fået frataget mange point i Calciopoli skandalen, og var kvalificeret til Champions League via en tredjeplads i Serie A. Et skuffende transfervindue var med til at de store forventninger, der var forinden denne sæson, hurtigt blev skudt til jorden. Ikke mindst det sviende nederlag på 1-5 til Milan på hjemmebane gjorde ondt. Der var hele 24 point mellem de to Rom klubber inden denne kamp, men det blev hurtigt klart at det ingen betydning havde på banen. Lazio var kommet for at vise sine fans, og ikke mindst Gabriele Sandri, at et Derby blev vundet med hjertet. Lazio lagde stærkt ud, og Kolarov ramte overliggeren, efter et farligt frispark, som Doni i Roma målet, på mirakuløs vis fik reddet. Roma ville også være med, men bedstefar Ballotta havde ikke de store problemer med Romas chancer. I stedet skulle et kikset udespark fra Valon Behrami resulterede i at Roma kom foran. Rodrigo Taddei stod i vejen for Behramis spark, og bolden kunne derved sejle over Ballotta i målet. Et symptomatisk mål for Lazio, der i denne sæson, havde stor, stor modgang. Opgøret svingede mellem de to hold, hvor Roma blev sat mere tilbage, i et opgør, hvor Totti var totalt usynlig. Allerede her kunne man mærke, at der var et hold på banen, der spillede med hjertet, og det var Lazio. Lazio kom tilbage efter smukt spil lige før pausen. Kolarov bliver spillet fri af Rocchi, der sparker et lavt indlæg indover. Doni får hånden på, men han skubber bare bolden i fødderne på Pandev, der sikkert udligner. Delio Rossi var kendt som en passioneret træner for Lazio. Typisk for Lazios spil var at holdet tit kom ind til anden halvleg med en ny og forbedret gejst, en stærk vilje til at vinde kampen. Det var også sagen i dette opgør. Lazio kommer også foran kort inde i anden halvleg, efter Rocchi heldigt får scoret på et straffespark. Roma får dog udlignet umiddelbart efter, da Lazio endnu engang får udstillet sit usikre forsvar. Resten af opgøret var en tæt affære, hvor Lazio dog viste størst vilje til sejren. Da kampen gik ind i overtiden, følte man at holdet havde fortjent sejren. I Lazios sidste angreb, dybt inde i overtiden, dukker Behrami op tæt på mål, og banker bolden ind bag Doni. En kæmpe jubel bryder løs, Behrami løber ud til Curva Nord, og dedikerer målet til fansene, da han peger ud til fansene. Samtidigt strømmer Delio Rossi tværs gennem banen, og deler sin glæde med resten af alle Laziali. Gabriele Sandri fik sin sejr.

LAZIO: 32 Ballotta, 29 De Silvestri, (21' st 5 Mutarelli), 13 Siviglia, 25 Cribari, 3 Kolarov, 6 Dabo (38' st Mudingayi), 24 Ledesma, 85 Behrami, 19 Pandev, 18 Rocchi, 9 Bianchi (27' st 11 Mauri). Bænken.: 1 Muslera, 7 Rozehnal, 23 Meghni, 17 Tare. Træner. Rossi.

ROMA: Doni, Cicinho, Mexes, Juan, Cassetti (43' st Panucci), De Rossi, Aquilani, Taddei (21' st Giuly), Perrotta, Vucinic (39' st Mancini), Totti. Bænken.: Curci, Tonetto, Brighi, Pizarro. Træner. Spalletti.

Dommer: Morganti (Ascoli Piceno)

Mål: 31' Taddei, 44' Pandev, 57' Rocchi (rig), 62' Perrotta, 92' Behrami.

Recent Posts
Archive
bottom of page