top of page

1901-1903. Opdagelsen af fodbold

Et år senere i januar 1901, præsenterede Bruno Seghettini (et medlem af Racing club of Paris) sig selv til grundlæggerne af Lazio på via Valadier i Rom med en fodbold i hans hænder. Han spurgte Laziali'erne: "I har grundlagt en klub, men kender I til 'fuuutbaaaalle'?"

Lazio holdet forblev forbløffet, da de aldrig havde hørt om denne sport før. Deres nysgerrighed bragte dem udenfor for at spille spillet. Sporten tiltrak med det samme Laziali, der startede med at arrangere kampe, fastsat på Piazza D'Armi, hvor de lavede stolper. Nyheden af denne innovative sport nåede alle romerne og Lazio mandskabet blev meget populært. Mange studenter undgik timerne, eller nåede bare aldrig i skole, for at se Laziali spille fodbold og derved lære spillet. Holdet var det eneste i byen og det gjorde at holdet blev nødt til at træne mod hinanden i kampene, mens holdet en gang i mellem blev udfordret af britiske seminarister, der studerer i Rom.

I 1902, grundet nogle interne konflikter hos Lazio, danner nogle medlemmer en ny klub: Virtus. Nogle uger senere, 16. Maj, mødtes de to hold på Piazza D'Armi, hvilket gjorde dette møde til historiens første romerske Derby. Omkring 200 personer var tilskuere til kampen i en kamp, hvor Lazio vandt 3-0, med mål af Masini og to af kaptajnen Sante Ancherani. Populariteten for fodbold i Rom var enorm og klubber blev dannet hele tiden. Faktisk blev der dannet en romersk liga, der bestod af fire hold: Lazio, Virtus, Veloce Club og Coraggio Macoa. Lazio vandt denne liga.

Recent Posts
Archive
bottom of page