top of page

Marcelo Salas


1983-91 El Santos 1991-93 Universidad de Chile 1993-96 Universidad de Chile 1996-98 River Plate 1998-01 Lazio(41 mål i 74 kampe) 2001-03 Juventus 2003-05 River Plate 2005-08 Universidad de Chile

Starten og gennembruddet Salas blev født i Temuco, Chile juleaften 1974. Hans karriere tog fart da han tog springet fra ungdomsklubben El Santos til Universidad de Chile i 1991. Han måtte dog vente til 1993, før han slog igennem på førsteholdet. Efter tre år med stor succes og mange mål, blev han solgt til River Plate i Argentina, og trods megen skepsis fra omverdenen så slog 'El Matador' igennem med store bogstaver. Efter blot to sæsoner med masser af mål, havde han vakt så meget opsigt i Europa at SS Lazio skrev kontrakt med chileneren. Karrieren tager fart En yderst succesfuld VM slutrunde i Frankrig, hvor han sammen med bla. Ivan Zamorano og resten af Chiles landshold vakte stor opsigt, med flot og optimistisk fodbold, og hvor El Matador bidrog med 4 mål i fire kampe, var Salas klar til at bombe for de himmelblå fra hovedstaden. Årene i Lazio var succesfulde. Sammen med resten af Lazio holdet, fejrede han den ene triumf efter den anden, hvilket kulminerede i sæsonen 99/00, hvor Lazio tog sig af både Scudettoen og den Coppa Italia. Salas blev aldrig den spiller der scorede 20-30 mål i en Serie A sæson, men han holdt alligevel et flot scoringssnit i Lazio tiden, og som personligt højdepunkt, tæller naturligvis scoringen mod Manchester United i den europæiske Super Cup, hvor man i Monaco, vandt 1-0 over Champions League vinderne på mål af netop Salas.

Som spiller var han i sin Lazio tid, lidenskabelig, passioneret, pålidelig, holdspiller, farlig og elsket. Hans store ofrevilje skabte i hvert fald i mit sind, en af de største Lazio stjerner i de sidste mange, mange år. Og de fleste vil nok kunne huske hans klassiske scoringsgestus, hvor han siddende på sit ene knæ, og med bøjet hoved, peger mod himlen. Hans popularitet efter VM krydret med sit succesfulde ophold i Lazio, kunne ses helt op til vores breddegrader. Her dukkede billige Laziokopitrøjer med nummer 9 på ryggen og Salas i nakken op overalt. Salas og Lazios fald fra tinderne Men som i de bedste eventyr så har alting en ende, og i denne historie fik den en skæbnesvanger og fatal afslutning, ikke blot for Salas men også for Lazio. Blot et år efter at Salas havde været på toppen af verden, blev han skippet af sted til Juventus, i en Lazio sæson som blev en stor skuffelse, man blev sendt ud af Coppa Italia af Udinese, blev nummer tre i ligaen hvor Roma endda kunne kåres som vinder, og i Champions League gik det endnu værre. Det virkede som om købet af Crespo, havde presset en ellers stor og trofast spiller ud af Rom, og Lazio har siden han forlod klubben, nærmest været i frit fald, indtil Lotito igen fik sat skig på tingene, for nogle år siden. Salas' ophold i Juventus blev aldrig den store succes, og skader gjorde at han aldrig for alvor spillede sig på holdet. Herefter blev han udlejet til River Plate, hvor succesen var sporadisk. Tilbage på sporet I 2005 vendte Salas tilbage til Universidad de Chile, og her fik han igen karrieren tilbage på sporet med masser af succes og mange mål, men i december sidste år blev han dog løst fra sin kontrakt, hvilket medførte store protester fra både fans og spillere, og tidligere på året vendte Salas således også tilbage til holdet, hvor han igen er begyndt at bombe løs, så meget at den chilenske landstræner Marcelo Bielsa, igen har indkaldt El Matador til at tjene sit land, og det med stor succes. Således lavede Salas begge mål, da Chile meget overraskende fik 2-2 på udebane mod Uruguay, i kvalifikationen til VM.

Dermed tyder det på at Salas er på vej til at opleve en sidste og yderst fortjent optur i sit karrieres efterår.

Gennem de sidste par år har der været flere rygter som har sendt ham tilbage til Serie A og Lazio. Men trods Salas' følelser for Lazio og den store ros han giver stemningen og passionen på Olimpico, bliver det nok aldrig til et comeback for en af mine allerstørste helte i f

odbold og i Lazio.

Recent Posts
Archive
bottom of page