top of page

Giuseppe Signori


Position: Angriber Kampe: 195 Mål: 127 Landskampe: 28 Landskampsmål: 7 Tid i Lazio: 6 år Andre klubber: Leffe, Piacenza, Trento, Foggia, Lazio, Sampdoria, Bologna, Iraklis(Grækenland) og Sopron (Ungarn) Legendariske Beppe Signori var om nogen anden symbolet på Lazios forvandling fra italiensk mellemvare til topklub i starten af 90'erne. Han var manden med målene, og er for mange af nutidens laziales en af hovedårsagerne til at de fik øjnene op for Roms ældste klub, og det til trods for at han og Lazio ikke vandt et eneste trofæ, mens han var der. Signori dannede i hans første sæson i serie A (91/92) en frygtindgydende offensiv med blandt andet Roberto Rambaudi og Francesco Baiano på et nyoprykket Foggia-hold, der blev trænet af en anden Lazio-legende nemlig den storrygende tjekke Zdenek Zeman. Duoen Zeman/Signori imponerede Lazios nye præsident Sergio Cragnotti, så meget at han til sæsonen 1992/1993 valgte at ansatte dem begge til at hjælpe ham med hans vision: Lazio skulle være topklub. Og under Zeman ledelse, og med Beppe Signoris mange mål, lykkes det. Signori havde fået sit gennembrud i Foggia, og nåede endda også at få debut for Gli Azzurri, inden skiftet til Lazio, men først da den lille angriber trak i den smukke lyseblå trøje, skete der for alvor noget. Beppe bombede løs og Rom havde fået en ny yndling. Han scorede i hans første sæson for klubben 26 mål i 32 kampe og blev suveræn topscorer og på den måde stærkt medvirkende til Lazios flotte 5-plads.

Den næste sæson startede kedeligt for Signori. Han var ude med skader i næsten en 1/3 af sæsonen. Hans ellers sikre landholdsplads var forud for VM i USA '94 i alvorlig fare, men da Signori kom tilbage på banen, forsatte han bare hvor han have sluppet sæsonen før. Fantastiske 23 mål i 24 kampe, gjorde han endnu engang til topscorer og bragte Lazio endnu et trin op på 4-pladsen. Desuden nåede han at score 3 mål for Italien i VM-kvalifikationen. VM i USA i 1994 skulle være Beppe Signoris helt store gennembrud internationalt. Han spillede alle 3 indledende kampe fra start, og blev i 1-0 sejren over Norge valgt til man of the match, dog uden scoring. Også i 1/8 mod Nigeria spillede Signori fra start, men efterhånden som turneringen skred frem, valgte den italienske træner Arrigo Sacchi en mere defensiv opstilling, hvor Roberto Baggio blev rykket frem som angriber, og det på bekostning af Beppe. Han blev indskiftet i både kvart og semifinalerne, men måtte blive alle 120 min på bænken i finalen mod Brasilien. Roberto Baggio henrykkede undervejs i turneringen og scorede først og fremmest mål, men mon det havde været Brasilien der havde løftet trofæet, hvis det i stedet havde været Lazio-legenden Beppe Signori der skulle have sparket det straffespark?

Signori forsatte med at hamre mål kassen i Italien: 27 kampe og 17 mål i 94/95 og en 2.-plads til 'Biancocelesti' og i sæsonen 95/96 blev han for tredje og sidste gang Serie A topscorer med 31 kampe og 24 mål, dog delt med hans senere makker Igor Protti. Lazio blev nr. 3. Han var allerede en legende og blev med tiden også anfører for klubben, som han i hans sidste hele sæson 96/97 med 15 mål i 32 kampe førte til en 4.-plads. En formidabel teknik, stor driblekunst og en eminent evne til at omsætte straffe og frispark til mål med hans trademark - et meget kort tilløb, kendetegnende Beppe Signori i hans 6 sæsoner i Lazio.

Han nåede 197 kampe og 127 mål, hvorfra de 107 var i Serie A. Medregnet hans Foggia, Sampdoria og Bologna-tid nåede han i alt 188 mål i Serie A, hvilket indbringer ham en flot 9.-plads på alle tiders topscorerliste, med 12 mål fra hans mål om 200 serie A mål inden han stopper, og 17 mål mindre end hans evige rival, hestehalen Roberto Baggio. Han vil for altid blive husket for alle hans mål, og hans dybe loyalitet overfor klubben. Beppe Signori var og er stadig utrolig populær blandt fansene. Gennem alle hans år i klubben var han eftertragtet af flere engelske og italienske storklubber, men på trods af manglen på trofæer valgte han at blive, og være med til at etablere Lazio permanent i toppen (minimum top-5 i hans 6 sæsoner). Tættest var han på et skifte til Parma, som dog blev forpurret af rasende laziales, der stormede klubhuset netop som kontrakten skulle underskrives. Men til manges store sorg ændrede forholdene sig. Svenskeren Sven-Göran Eriksson var blevet ansat som træner, og desuden var Roberto Mancini kommet til fra Sampdoria. Signori havde pludselig problemer med at fastholde sin stamplads i angrebet, og når han ikke var skadet eller på bænken, blev han brugt som venstre kant. Modsat mange gange tidligere accepterede træneren, klubben og fansene i december 1997 at han skulle have en anden trøje på end den lyseblå. Beppe røg til Sampdoria, hvor succesen udeblev, men i sommeren 1998 skiftede han til Bologna hvor han nåede 6 sæsoner endnu 143 serie A kampe og 67 mål. 2004/2005 blev helt uden succes tilbragt i græske Iraklis. FORZA BEPPE SIGNORI!

Recent Posts
Archive
bottom of page