Til Bunden

Feb 6

Klubbens fremtid - Hvor er Lazio om 5 år?

2 comments

Efter Roma i går fik grønt lyst til at bygge sit stadion i går fik det mig til at tænke på om vi en dag også kommer til at få vores eget stadion. Om Roma får bygget deres stadion er slet ikke sikkert. Det var de vidst snakket om i 7 år nu. Et eller andet sted ville det passe mig fint, så kunne vi få Stadio Olimpico for os selv & gøre det til "vores" stadion, selvom vi aldrig kommer til at eje det. Men jeg kom til at tænke på hvor klubben er om 5 år. Har vi et projekt i gang til at bygge et nyt stadion? Har vi brandet os mere som klub på verdensplan & hvordan ser vores tranfers ud? Det er ingen hemmelighed at siden Zarate handlen har Lotito ikke har lyst til at bruge de store penge på transfers. Selvfølgelig skal vi overholde visse Uefa Financial Fair Play regler. Men vores økonomi har vidst været ret så godt i forhold til de andre klubber i Italien. Meget kommer selvfølgelig også an på om vi bliver ved med at spille Europa League eller hvornår vi igen skal spille med i det fineste selskab i Champions League. På den anden side, hvis man kigger på klubber som både Roma & Tottenham så har de spillet i Champions League regelmæssigt de sidste mange år og har også opnået ganske fine resultater. Derimod har de intet kunne fremvise af sølvtøj eller pokaler. Dertil har vi i det mindste været i et par Pokalfinaler & Super Cup finaler. Spørgsmålet er så hvad man helst mener er succes: At spille med om trofæer eller at spille med om top 4.

Feb 6

Interessant tanke den sidste der - altså hvad vægter man mest; pokaler eller top 4.

 

Jeg har lidt et håb om at Lotitos stædighed faktisk ville kunne komme os til gode hvis vi formåede at komme regelmæssigt i Champions League forstået på den måde at han er en særdeles hård forhandler, der holder kortene tæt. Han strør ikke om sig med penge og det er både på godt og ondt i en moderne fodboldverden hvor tålmodighed er en mangelvare og penge er overflod.

Jeg gad godt se hvordan det spillede sig ud hvis vi tog et skridt op og der ville komme endnu mere interesse for vores profiler - sådan lidt a la Spurs i hvert vindue hvor Real/Barca/andre vil snuppe både Delle Alli, Kane og Eriksen. Hvordan ville han agerer hvis vi havde sommerens SMS-situation med både LA, SMS og Immobile på én gang? Det er jo hverdagskost for top 3 klubbernes ledere hver sommer. Jeg har på fornemmelsen at han ville være god til det spil der.

 

Vi har endnu ikke været et kontinuerligt tophold (2-3 sæsoner i træk i top 4) i Lotitos 15 år, men største udfordring til ovenstående scenarie er nok om det overhovedet kommer til at ske.

Som jeg også har skrevet i en anden tråd (sidste derby) mangler vi grundlæggende vinder dna i klubben. Vi besidder ikke en selvforståelse af at være en storklub og det er en hindring på vejen. Tilgengæld kan ting godt ændre sig i fodbold og vil igen nævne Napoli som det gode eksempel på en klub der er gået fra ingenting til toppen og det hele er sket indefra.

 

Vi har mere sølvtøj end Merda de sidste 15 år og så længe det er sådan ville jeg nok foretrækker CL hvis man skulle vælge.

 

 

Feb 7

Jeg synes det er et ret interessant dilemma du bringer op. For et eller andet sted så er Lazios ambition vel både at opnå top 4 + sikre sig pokaler. Og det er ret skarpt set at en Champions League plads i sig selv betyder at ens sæson har været en succes. Eksemplet er vel klokkeklar sidste sæson. Jeg tror mange ser sidste sæson som god, men ikke fantastisk, fordi vi lige akkurat ikke nåede Champions League. Men hallo, vi vandt da et trofæ i Super Cuppen ved at slå de uovervindelige Juventus?!

 

Og jeg synes at top 4 som mål i sig selv er lidt fjollet, da jeg ikke mener det er særligt tilfredsstillende. Jeg vil hellere have titler. Og derfor forstår jeg simpelthen ikke argumentet man ALTID møder fra Roma fans 'Jaja, hyg jer med jeres Coppa Italia, men hvornår er I sidst kommet i semifinalen i Champions League?' Hvor jeg simpelthen må stå helt måbende og se til at det rent faktisk er et argument! Semifinaler i Champions League er der jo INGEN der husker om to år!? Hvorimod en titel eller en pokal vægter meget mere, da det er det fodbold går ud på: at vinde titler, at være den bedste i en turnering. At Roma så ikke har nogle internationale pokaler, mens vi allerede har to, gør bare deres argument endnu mere til grin. Oooog så skal vi lige huske på at Roma ikke har vundet noget i 11 år, mens Lazio i samme periode har vundet fire titler, heriblandt en hvis finale 26. maj 2013...

 

For at vende tilbage, så vil jeg hellere have titler end at komme i top 4. Men som jeg indledte med, så synes jeg ikke det ene udelukker det andet. Det kræver meget af sin trup at være med langt i alle tre turneringer, det så vi sidste sæson, men jeg mener også at det kan være med til at udvikle en vindermentalitet i klubben, som bang (helt rigtigt ifølge mig) mangler siden Lotito tog over. Det vil være en KÆMPE præstation, men ikke utænkeligt at vi kan ende denne sæson med en titel + en top 4? Jeg tror ikke selv på det, jeg synes allerede vores trup er slidt nu, men hvis man kigger på tallene, så har vi al mulig grund til at tro på det.

 

En kommentar angående stadion, som egentligt er det, der starter denne tråd, så forklarede Diaconale (det tætteste Lazio har på en pressechef) at nu når Roma har fået grønt lyst til deres stadion, så kan Lazio påbegynde næste fase af deres. Problemet har hele tiden været, hvor Lazios stadion skulle være, da Lotito har ønsket at rykke stadion ud af centrum af byen for at kunne lave en form for megastadion med mange faciliteter. Og det kan først realiseres uden for byen, ikke til stor jubel blandt Lazios fans.

 

Jeg tror derfor ikke på et nyt stadion de næste fem år, maksimalt at der er vedtaget et nyt stadion. Jeg tror heller ikke at holdet brander sig mere internationalt. Det har simpelthen aldrig rigtig været klubbens formål, og personligt håber jeg det heller ikke.

 

Og til sidst så er jeg helt enig med bang angående transferstrategien. Det virker til at vi henter spillere, som enten ikke præsterer i andre ligaer, men har et kæmpe potentiale eller at vi henter unge talenter, som vi håber at kunne beholde og sikre os nogle sejre.

New Posts
  • Officielle handler so far: IND: Adekanye, angriber (Liverpool) Vavro, forsvar (FCK) Lazzari, højre back (Spal) Jony, venstre wingback (Malaga) André Anderson, offensiv midt (Salernitana, leje) Sofian Kiyine, central midtbane (Chievo, er med det samme sendt til Salernitana) Andreas Karo, midterforsvar (Apollon Limassol, er med det samme sendt til Salernitana) Fabio Maistro, central midtbane (Rieti, er med det samme sendt til Salernitana) Patrick Dziczek, central midtbane (Piast Gliwice, er med det samme sendt til Salernitana) Cedric Gondo, angriber (Rieti, er med det samme sendt til Salernitana) UD: Dusan Basta, højre back (kontraktudløb) Martin Caceres, forsvar (kontraktudløb) Romulo, højre back (endt lejeophold) Germoni, forsvar (Juve Stabia) Spizzichino, forsvar (Pro Patria) Filippini, forsvar (Gubbio) Sprocati, midtbane (Parma) Murgia, midtbane (Spal) Pedro Neto, wing (Wolverhampton) Bruno Jordan, midtbane (Wolverhampton) Tounkara, angriber (Viterbese) Leje: Abukar Mohamed, midtbane (FK Karpaty) Simone Palombi, angriber (Cremonese) Milan Badelj, midtbane (Fiorentina) Adamonis, målmand (Catanzaro) Cristiano Lombardi, højre wing (Salernitana) Alessandro Rossi, angriber (Juve Stabia) Wallace, forsvar (Braga) Udover de handler forventes Jony og Lazzari at blive præsenteret i morgen. Jony er i hvert fald landet i Rom her til aften og har allerede givet interview.
  • Der er vel ikke så meget at sige til denne kamp. Vi kan vel efterhånden ikke nå CL, og vi satser vel nok mere på EL igennem Cup finalen. Det samme gælder vel også for Doria, de har heller ikke rigtig noget at spille for. Tror den bliver x, men håber på 3 point! Forza Lazio!
  • Min kæreste var så godt at købe to billetter til Derby til marts i fødselsdagsgave, men vi er lidt i tvivl om det er et safe sted de er købt.. blev lidt bekymret da jeg så siden. Her er linket: https://www.footballticketnet.com/italian-serie-a/ss-lazio-vs-as-roma Billetterne er ikke kommet på mail endnu og det lyder mærkeligt at der står dette under terms: "...The tickets are dispatched to you as soon as possible, usually 3-7 days prior to the match, and in most cases the tickets arrive to our customers 1-2 days before the match or sometimes even by the day of the match..." og "...Our delivery methods are (depends on the match): registered post, hotel reception or concierge drop off, Pick up points (a place scheduled in advance for meeting one of our suppliers or private sellers) or an E-ticket (sent by email)." Det er jo noget værre lort hvis de sender dem med posten efter vi er rejst fra Danmark og også lidt bekymrende hvis vi modtager dem på mail men først på dagen hvor de spiller. Noget der har erfaring med denne side eller på nogen med kan hjælpe? Måske må vi æde i det sure æble og købe back-up billetter oven i hvis dette ikke virker eller hvad tænker I? På forhånd stor tak hvis nogen kan hjælpe! Det SKAL lykkes!
 
 
 
Næste modstander

Serie A

Sassuolo-Lazio

Søn. 24.. november

Kl.15:00

Mapei Stadium

© 2017 sslazio.dk.  Oprettet i samarbejde med Wix.com